Tek.no

Nyhet

Kinosete drar deg inn i handlingen

Vegard Ottervig
10 Mai 2011 05:30

Det kanadiske selskapet D-Box spesialiserer seg på bevegelsessimulering og har lansert et system som skal forsterke opplevelsen på kino. Hvis ikke lyd og bilde er godt nok i seg selv, innfører D-Box nå kinoseter som beveger seg i henhold til handlingen.

Bevegelsessystemet lanseres bredt i forbindelse med den seneste Fast & Furious-filmen, Fast Five – som blant annet har Vin Diesel og Dwayne "The Rock" Johnson i rollene.

50 kinoer i USA og Canada har blitt utstyrt med de bevegelige setene, som bruker motorkraft til å flytte tilskueren til sidene og frem og tilbake. Kraften vil komme opp til 2G, noe som tilsvarer litt under det å sitte i en romferge som skytes opp.

Mulig å justere effekten

Setene fra D-Box har fra før bare vært tilgjengelig på et par kinoer, men nå blir de altså lansert på et langt høyere antall kinoer, og med flere filmer på lager.

Den kommende Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides og det siste avsnittet av Harry Potter er blant filmene som skal dra nytte av den nye teknologien.

Noen av filmene vil bli tilgjengelig på kinoer med IMAX-3D hvis man ønsker en enda mer altoppslukende opplevelse. Det vil også være mulig å stille inn hvor mye bevegelseseffekt man vil ha på setet, hvis man syns det blir for mye av det gode.

Hvis dette blir en suksess i Nord-Amerika, kan vi forhåpentligvis se noe liknende også her i Europa.

(Kilder: D-Box, Dvice, The Wall Street Journal)

Les også
Sony slipper Blu-ray-snadder
Les også
Star Wars i 3D får dato
Les også
Hva med innebygd hjemmekino i hagen?
Les også
Hjemmekino for folk flest
annonse

Les også