Tek.no

Nyhet

Blu-ray og DVD på samme skive

Fredrik Mentzoni
24 Des 2008 09:27

Allerede i 2004 startet JVC Victor arbeidet med å utvikle en plate for lagring av både Blu-ray- og DVD-materiale. Fire år senere viser Infinity Storage Media fram det første eksemplaret av hybridplaten.

Platen består av ett Blu-ray-lag (25 GB) med to DVD-lag (8,5 GB) liggende over. Mellom lagene finnes en hinne som reflekterer den blå laseren i Blu-ray-spillere, men som slipper gjennom den røde DVD-laseren. På denne måten kan en DVD-spiller spille av platen som en DVD, mens man kan se innholdet i 1080p (full HD) med en Blu-ray-spiller.

Det er foreløpig ikke meldt om noen kompatibilitetsproblemer med hybridplaten, som skal ha blitt testet på 64 ulike DVD- og Blu-ray-spillere.

Blir ikke billig

Japanske Pony Canyon vil i februar 2009 lansere den første filmpakken som bruker den nye mediatypen. Pakken, som vil bestå av fire hybridplater, vil koste rundt 36,540 Yen (2800 NOK), men ettersom DVD-versjonen har en prislapp på 23,490 Yen (1800 NOK), er det knyttet stor spenning til om forbrukerne vil se seg råd til den nye teknologien.

(Kilder: Blu-ray, Readwriteweb, Cdrinfo.)

Les også
Blu-ray med plass til 100 GB
Les også
Nå kan du forhåndsbestille Extended Edition av Ringenes herre
Les også
DVD-receiver fra Audio Pro
Les også
Oppo entrer Blu-ray-verdenen
Les også
Sony forbereder seg på krisetider
Les også
Nye filmer på Blu-ray
Les også
BD-Live i siget?
Les også
Tar opp til Blu-ray
Les også
Ikke billigere Blu-ray-plater
Les også
DVD og Blu-ray samarbeider
annonse

Les også