Tek.no

Nyhet

Facebook vil lage egen søkemotor

– Vi har allerede én milliard søk hver dag, uten å prøve.

Hardware.no/Facebook
Niklas Plikk
12 Sept 2012 15:06

Etter at Facebook kjøpte opp den sosiale bildetjenesten Instagram og senere gikk på børs, har mange lurt på hvor det neste satsningsområdet til Facebook vil være.

Under en intervju på TechCrunch Disrupt-konferansen kunne Facebook-sjefen Mark Zuckerberg fortelle at de vil fokusere mer og mer på søk.

– I dag får vi omtrent én milliard søkeforespørsler hver dag... Og vi prøver ikke engang, fortalte Zuckerberg.

Vil ha svar, ikke lister

De aller fleste bruker Facebook-søket til å søke opp venner og bekjente, men også for å finne applikasjoner og selskaper, ifølge Zuckerberg. Han vil imidlertid gjøre søket bedre, og heller gi brukerne svar på det de søker etter, ikke bare en haug av søkeresultater.

– Søkemotorer vil utvikle seg til å gi søkerne svar på det de spurte om. "Jeg har et spesifikt spørsmål – svar meg." Facebook er i en ganske unik posisjon til å kunne svare på en mengde av disse spørsmålene, forteller Zuckerberg under intervjuet. Han bekrefter også de har en egen gruppe ansatte som jobber spesifikt med å utvikle søkemotoren deres videre.

Zucerberg røpet ingenting om når de ville lansere den nye søketeknologien, og heller ikke om det vil bli en egen tjeneste eller implementert direkte i Facebook.

Les også: Katastrofe for Facebook-akjsen

(Kilder: Tech Crunch, NeoWin)

Les også
Slik får du alle oppdateringer på Facebook
Les også
Google sensurerer «thepiratebay»
Les også
Facebook har gått på børs
Les også
Dette forteller børssøknaden om Facebook
annonse

Les også