Til hovedinnhold

– I 2016 vil 50 % av mobilappene fungere overalt

Mobile arbeidsmetoder vil bane veien for hybridapper, mener Gartner.

Bedrifter er under et ekstremt press fra både ledelsen og ansatte, som stiller krav om at det skal utvikles mobile applikasjoner tilpasset nye mobile måter å jobbe på, samt applikasjoner som gir økt engasjement ute hos kundene. Derfor vil mer enn 50 prosent av mobilappene som rulles ut i 2016 være såkalte hybrid-apper – det vil si apper som fungerer på flere ulike plattformer, mener analyseselskapet Gartner.

Les også: Jakter den neste app-suksessen

Ken Dulaney, Vice President and distinguished analyst, Gartner.Foto: Gartner

– Mobilitet har alltid vært et eget område for IT-profesjonelle, men nå påvirker det bedriftens hovedstrategier innenfor ny teknologi og it-arkitektur sett i et bredere perspektiv, sier Ken Dulaney i Gartner. Han forteller at bedrifter nå finner ut at de er nødt til å støtte mange ulike plattformer, spesielt etter hvert som den såkalte Bring Your Own Device-trenden (BYOD) blir stadig mer vanlig.

HTML 5-apper

En hybridapp kombinerer web-apper basert på HTML 5 med en "container" som gir appene tilgang til funksjoner på telefonen som man normalt må ha en "native" app for å få tilgang til. Dette appellerer til veldig mange bedrifter, mener Gartner.

En ren web-app kan ikke uten videre få tilgang til lokasjonstjenester som GPS, eller funksjoner som for eksempel kamera, dermed må apper som skal ha tilgang til dette enten lages som en native app eller som en hybridløsning.

– Vårt råd er å anta at bedriftene vil måtte administrere et stort og variert sett med mobilapplikasjoner som dekker alle de største arkitekturene, sier Van Baker i Gartner.

Les også: Store sikkerhetsutfordringer for bedrifter – 2013 blir mobilhackernes år

(Kilde: Gartner)

annonse