Til hovedinnhold

Tvillingpar fant hverandre på Facebook

Levde hvert sitt liv i 25 år, uten å vite at den andre eksisterte.

Niklas Plikk

Facebook kan virkelig bringe folk sammen. Historien om tvillingparet Samantha og Anaïs som oppdaget hverandre på Facebook etter 25 år fra hverandre spres på nettet som ild i tørt gress, og nå er de to jentene i ferd med å lage en dokumentarfilm om deres unike historie.

Separert ved fødselen

De eneggende tvillingene Samantha Futerman og Anaïs Bordier ble begge født en novemberdag i 1987 i Sør-Korea. Kort tid senere ble de tatt hånd om av hvert sitt fosterhjem, og fikk hver sin familie — Samantha fikk være med til USA, mens Anaïs tok reisen til Frankrike.

25 år senere hadde Samantha vokst opp til å bli en skuespiller som holder til i Los Angeles, mens Anaïs studerer klesdesign og bor i London. Helt tilfeldig fant én av vennene til Anaïs en Youtube-video av en skuespiller som lignet mistenkelig på på vennen sin. De lignet faktisk så mye at vennengjengen etter kort tid konkluderte at dette måtte være Anaïs tvillingsøster.

Det skulle vise seg at begge jentene er født på akkurat samme dag, og ble begge adoptert bort i ung alder. Anaïs tok kontakt med Samantha via Facebook, og resten er historie.

De to jentene begynte med å sende e-poster til hverandre, og tok senere kontakt over Skype. Selv om ingen DNA-test er gjort, er de begge sikre på at de må være søstre:

— Facebook-kommunikasjonen alene har overbevist meg om at jenta faktisk er min biologiske tvillingsøster, forteller Samantha.

Skal lage film

De jo jentene har nå startet et Kickstarter-prosjekt for å samle inn penger til å lage en dokumentar-film om deres unike møte.

Filmen skal hete Twinsters, og vil ta for seg alt fra deres første samtale til den endelige avsløringen — en DNA-test. Prosjektet har allerede fått inn 10 000 dollar over det ønskede beløpet.

Selv om Facebook åpenbart kan brukes til mye positivt, er det flere ting du ikke bør gjøre: 10 ting du ikke gjør på Facebook »

(Kilde: Yahoo)

annonse