Til hovedinnhold

Samsung pusser opp den attraktive 7-serien

Bærbare blir lettere, tynnere og får heftigere skjermer.

Vegar Jansen

Sør-koreanske Samsung har over de siste par årene virkelig vist oss at de kan lage bærbare datamaskiner, og 2013 vil tydeligvis ikke være noe hvileskjær. Først ut er den attraktive 7-serien, der to ferske modeller nå er offentliggjort.

Høyere oppløsning

Av de finere tingene i fjor var stadig bedre og mer høyoppløste skjermer. Nå får Samsung på plass paneler med Full HD (1920 x 1080 piksler) i sin 7-serie, også en 13,3-tommeren med betegnelsen Ultra.

Ved siden av relativt høy oppløsning og 350 nits lysstyrke vil du også få Samsung 7-serie Ultra med berøringsfølsom skjerm, dersom det er ønskelig. Ellers skilter datamskinen med karosseri i aluminium, og en relativt slank og lett linje. Modellen uten berøringsskjerm skal veie 1,45 kilogram og være 1,73 centimeter tykk. For versjonen med touch er tallene 1,63 kg og 1,9 cm.

Samsung 7-serie Ultra.Foto: Samsung

For dere som ikke er begeistret for blanke skjermer, er den gode nyheten at alle Samsungs ikke-touchskjermer nå skal være matte.

Samsung har også fått på plass noe ekstra i sin Ultra-versjon, nemlig dedikert grafikk. Det er AMD som står for den ferske grafikkløsningen, hvis modellbetegnelse er Radeon HD 8570M.

Av andre spesifikasjoner rundt 7-serie Ultra nevner vi Intel ULV-prosessor, opp til 16 GB minne og 256 GB SSD. HDMI, mini-VGA, USB 3.0, LAN-kontakt, minnekortleser og baklyst tastatur fortjener også å nevnes. Ifølge Samsung skal den ha en batteritid på opp til åtte timer.

Samsung 7-serie Ultra skal komme i butikkene i løpet av februar måned, og veiledende utsalgspris vil starte på 9200 kroner.

Sterkere storebror

7-serien har også en større modell – 15,6-tommeren som kalles Chronos. Også her er det Full HD og berøringsskjerm, aluminiumskarosseri og en slankere linje enn sin forgjenger.

Samsung 7-serie Chronos.Foto: Samsung

Med Chronos er det mer fokus på datamuskler, og det er firekjerneren Intel Core i7-3635QM som skal stå for prosessorkraften. Maskinen kan utstyres med en harddisk på opp til 1 TB og 16 GB systemminne, mens AMD Radeon HD 8870M tar seg av den tyngre grafikken.

Samsung 7-serie Chronos skryter av en batteritid på elleve timer. Den skal dukke opp i februar, og anbefalt utsalgspris er 12 500 kroner.

Kilde: PCLaunches

annonse