Til hovedinnhold

Byttet ut øye med videokamera

Nå filmer Rob Spence alt han ser.

Tidligere i år kunne vi melde om Tanya Vlach , damen som etter en bilulykke mistet sitt venstre øye, og som ønsker å erstatte det med et HD-kamera. Kameraet skal etter planen installeres inni en protese og overføre bilder til en datamaskin, melder hun på sin nettside.

Imilertid er ikke Tanya Vlach den eneste som har ønsket å bruke videokamera som øye. En filmskaper ved navn Rob Spence har nå endelig klart å implantere en øyeprotese med innebygd kamera. Ved hjelp av en rekke ingeniører og kamerateknologi har Spence og teamet hans klart å lage installere et endoskopkamera inni en protese. Ikke bare vil han kunne filme dagens hendelser sett fra hans øyne, han kan overføre bildene trådløst til en LCD-skjerm, noe han viser i videoen under.

Spence er klar over at protesen ikke vil gi ham synet tilbake, men han tror at det ikke vil ta langt tid før elektroniske proteser vil kunne fungere bedre enn de ekte varene. Vi har ennå til gode å se et kamera med mulighet til å kobles til hjernen og fungere som et vanlig øye, men vet at slike proteser som Spences er med på utviklingen av slik teknologi.

annonse