Til hovedinnhold

HTC One M8 kan være redningen for HTC

Nå tror det kriserammede selskapet på overskudd.

EVleaks

Da HTC lanserte siste versjon av flaggskiptelefonen HTC One, kalt HTC One M8, var det regelrett vinn eller forsvinn for selskapet. HTC dominerte inntil for kort tid siden markedet for Android-telefoner, men har i de siste årene tapt terreng til konkurrenter som Sony og Samsung. Nå var kassa i ferd med å gå tom, og konfliktene i selskapet begynte å bli åpenbare.

HTC One M8 har imidlertid fått en strålende mottakelse av mobilanmeldere verden over. Amobils Espen Swang var ikke noe unntak, da han blant annet kalte telefonen for en ekstremt vellykket luksusmobil.

Nå spår HTC at salget for andre kvartal 2014 kommer til å ende på et sted mellom 13,6 og 14,7 milliarder kroner. Dette er mindre enn samme periode i 2013, men dobbelt så mye som HTC omsatte for i årets første kvartal, skriver Telecompaper.

Sårt tiltrengte kroner i kassa

Dermed kommer selskapet også til å levere et sår tiltrengt overskudd. Lavt salg har gjort at HTC har måttet kutte i produksjonskapasiteten, og ryktene om oppkjøp har florert.

M8 er ikke den eneste suksesstelefonen fra selskapet for tiden. I tillegg til flaggskipet gjør budsjett-telefonen HTC Desire det svært godt i det kinesiske markedet. Med et kamera på 13 megapiksler på baksiden og et kamera på fem megapiksler på forsiden, gir kameraet god valuta for pengene i det kinesiske mellomskiktet, skriver China Post.

Ifølge twitterkontoen @evleaks skal HTC også ha planer om å lansere flaggskipet M8 i en rosa utgave. Om det løfter salget ytterligere, gjenstår å se.

Les mer: Spar tusener på å velge riktig telefon

Kilder: China Post, Telecompaper, Evleaks

annonse