Nyhet

Nokias iPhone-kart slaktes

Brukerne vise stor misnøye for Here Maps.

Apples egne iOS-kart har fått mye tyn fra både brukere og forståsegpåere. Derfor har iPhone-produsenten også lovet at de vil gjøre andre karttjenester tilgjengelig i App Store. Nokia, som forsåvidt har et godt rykte i bransjen når det gjelder kart, lanserte for kort tid siden navigasjonsappen HERE Maps til iPhone, men denne ser ikke ut til å bli særlig godt mottatt, ifølge NyTimes.com.

På ett døgn hadde appen fått fattige totalt to og en halv stjerne i den amerikanske utgaven av App Store, på nesten 400 vurderinger. På Twitter haglet også mishagsytringene mot Nokia-appen etter lanseringen. Heller ikke The Verge lot seg imponere av HERE Maps, og hevdet at søken etter en fullverdig Google Maps-erstatning til iOS fortsatt pågår.

"The perfect iOS maps app is not Here," oppsummerte The Verge.

– Elendig app

Norske iPhone-brukere slakter også Nokia Here Maps. I den norske versjonen av App Store har appen kun fått to av fem stjerner, og kommentarene er heller ikke hyggelig lesning for Nokia.

"Slå rekorden i å lage dårlige kart, eller?" spør en av brukerne i kommentarfeltet.

"Man skulle ikke tro at det var mulig at Nokia kommer med en så elendig app..." kommenterer en annen.

Les også: Apple mister Street View

Jobber med forbedret versjon

Flere hadde nok håpet at Nokia Here Maps til iOS ville ligne mer på versjonen som tilbys Nokia Lumia-brukere. Her skal blant annet trafikkinformasjonen fungere smidigere, kartoppløsningen skarpere, grensesnittet bedre og selve tjenesten være raskere. Talsperson Doug Dawson i Nokia minnet om at iOS-appen var basert på web-teknologi, og sa at de jobbet med å lage en versjon som skulle være på høyde med Lumia-utgaven av karttjenesten.

– Som ledende på lokasjons- og navigasjonstjenester er Here forpliktet til å forbedre vår kartopplevelse på tvers av plattformene med jevne mellomrom, for å oppnå den samme kvalitetsfølelsen som "native" apper finnes på våre Lumia-enheter, sa Dawson ifølge NyTimes.com.

Samme avis hevder at Googles iOS-app skal være klar før nyttår.

Les også: iOS-sjef nektet å be om unnskyldning for dårlige kart

(Kilder: NyTimes.com, The Verge)

Les også
Nå slippes Nokias kritikerroste karttjeneste på alle Android-telefoner
Les også
Nokia trekker kartappen fra App Store
Les også
Apple kjøper opp kartselskap
Les også
Australsk politi advarer mot å bruke Apple-kart
annonse