Tek.no

Nyhet

Neste Bluetooth-versjon er klar

Versjon 4.2 sikter seg inn på morgendagens mange smarte ting.

Shutterstock
4 Des 2014 14:54
annonse

Spesifikasjonene for versjon 4.2 av den trådløse Bluetooh-standarden er nå offisielle, melder Bluetooth Special Interest Group (SIG) i en pressemelding. Bluetooth 4.2 vil kunne by på raskere, sikrere og mer stabile overføringer, som igjen betyr lavere strømforbruk og bedre batteritid for våre Bluetooth-utstyrte smartdingser.

For det er ingen tvil om at Bluetooth – også kjent som Blåtann på kjærlig folkemunne – er å betrakte som standard teknologi i nettbrett og moderne mobiltelefoner. Disse bruker jo gjerne Bluetooth til å kommunisere med alt fra blomsterpinner til klokker og stadig flere smarte ting.

For ikke å glemme at Bluetooth er en selvfølgelighet når det kommer til trådløs overføring av lyd.

Nytt og nyttig

Det er ingen tvil om at smarttingrevolusjonen og Tingenes Internett har vært i bakhodet på gjengen som har jobbet med den nye Bluetooth-versjonen. Med 4.2 kommer den nye nettprotokollen IPv6 på plass, noe som betyr at fremtidens smarte ting vil kunne kommunisere med Internett uten å nødvendigvis gå via andre enheter.

annonse

Dette er gode nyheter for oss som ser frem mot å fylle huset med nettilkoblet teknologi.

Versjon 4.2 skal også ha bedre kryptering og vil gjøre det vanskeligere å spore brukere uten at det faktisk blir gitt tillatelse til dette.

Med den nye versjonen har også Bluetooth fått opp dampen når det kommer til overføringshastighet. Med den riktige maskinvaren skal 4.2 gi opptil 2,5 ganger så stor overføringshastighet som tidligere versjoner. I tillegg er datapakkekapasiteten økt med nesten ti ganger, noe som betyr mer effektive overføringer. Det gir igjen mindre muligheter for overføringsfeil og reduserer batteriforbruket.

Noen av nyhetene i Bluetooth 4.2 vil kunne bli gjort tilgjengelig på flere eksisterende enheter, mens dette med høyere hastigheter vil kreve ny maskinvare.

– Bluetooth Smart (også kjent som Bluetooth Low Energy, journ.anm.) er den eneste teknologien som kan skalere i takt med markedet, gi utviklerne fleksibilitet nok til å være innovative og være grunnlaget for Tingenes Internett, hevder Mark Powell, administrerende direktør for Bluetooth SIG.

annonse

Apples dingser er avhengige:
Derfor skrur Apple på Bluetooth etter oppdateringer >>>

(Kilde: The Verge)

Les også
Denon Envaya
Les også
Nå får designhøyttalerne fra Libratone Bluetooth
Les også
Norges Varemesse først med ny Apple-løsning
Les også
Derfor skrur Apple på Bluetooth etter oppdateringer
Les også
Denne lyspæra snakker med mobilen din
annonse

Les også