Tek.no

Nyhet

Samsungs nye nettbrett skal tåle det meste

Vann, støv og tøffe temperaturer er ingen sak for Galaxy Tab Active, hevder Samsung.

Kritchanut/Shutterstock.com, Samsung
20 Nov 2014 19:07
annonse

Jo mer avanserte våre uunnværlige, digitale enheter blir, jo mer forsiktig må man gjerne være dersom man skal bringe dupedittene utenfor hjemmets lune favn. Da er det jo greit å vite at det designes elektronikk som skal tåle litt hardere påkjenninger enn gjennomsnittet.

På mobilfronten finnes det allerede mange modeller som er laget for å tåle en trøkk, men blant nettbrett er utvalget muligens noe mer glissent. Nå slår Samsung et slag for hardføre nettbrett, med sin nye modell Galaxy Tab Active.

Foto: Samsung

Tåler vann, støv og tøffe temperaturer

I likhet med den nye tøffingversjonen av mobiltelefonen Galaxy S5, som også har fått tilnavnet Active, blir dette altså en såkalt IP67-klassifisert krabat.

annonse

Det innebærer at nettbrettet har komplett beskyttelse mot støvgjennomtregning. I tillegg er modellen vanntett ned til en dybde på én meter i hele 30 minutter, og den er også støt- og fallsikker.

Verken vinterlige eller glohete omgivelser skal heller by på problemer. Modellen takler visstnok temperaturer helt ned til minus 20 grader i den ene enden av skalaen, og helt opp til 60 plussgrader i den andre.

4g eller Wi-Fi

Av andre tekniske spesifikasjoner kommer nettbrettet med en prosessor av typen Qualcomm APQ 8026 på 1,2 GHz, 16 GB lagringsplass som kan utvides til 64 GB via mikro-SD-kort og en batteritid på mellom 8 og 10 timer.

Når det gjelder trådløs tilkobling leveres nettbrettet enten med Wi-Fi eller 4G. Den veiledende utsalgsprisen for førstnevnte utgave ligger på 3800 kroner, mens 4G-versjonen ligger på 4800 kroner.

Er du på utkikk etter en skikkelig mobil-hardhaus? Norskutviklede Impact X kan brukes i eksplosjonsfarlige omgivelser »

(Kilde: Pressemelding, Samsung)

Les også
Samsung Galaxy S5 Active
Les også
Femte generasjon Xperia Z kan bli heftig
Les også
Større iPad kan være på vei
Les også
Dette er tøffingversjonen av Samsung Galaxy S5
annonse

Les også