Til hovedinnhold

Tele2 låner frekvenser av Ice

Mot at Ice får kjøpe deler av selskapets utstyrspark.

På tampen av fjoråret var det endelig klart for frekvensauksjon etter at TV-digitaliseringen frigjorde ressurser for noen år tilbake. De fleste ventet nok at de tre etablerte operatørene, Telenor, NetCom/Telia og Tele2/OneCall ville forsyne seg. Slik ble det ikke helt. Tele2 bommet helt, og i stedet stakk selskapet TelcoData av med den største tildelingen i auksjonen.

TelcoData viste seg å være dekknavn for mobilbredbåndsaktøren Ice. I sommer ble det kjent at Telia ønsker å kjøpe opp Tele2 og OneCall i Norge. Kjøpet er foreløpig ikke endelig godkjent av konkurransemyndighetene, og i mellomtiden har Tele2 kunder som skal ha mobilnett. I en pressemelding skriver selskapet at de har inngått en bytteavtale med Ice.

Les også: Tele2 og OneCall selges til NetCom

Låner frekvenser mot salgsopsjon

Avtalen går ut på at Tele2 får låne en 5 MHz-blokk i av Ice frem til april i 2015. Forutsatt at myndighetene ikke legger kjepper i hjulene for avtalen mellom Telia og Tele2, munner byttehandelen ut i at Ice får kjøpe deler av Tele2s utbygde infrastruktur.

Verdien på avtalen, eller hvor stor del av utstyret Ice muligens skal overta er foreløpig ukjent. Ifølge pressemeldingen er aktørene enige om å hverken oppgi detaljer om avtalen, eller kommentere den ytterligere.

Selskapets gamle frekvenslisenser har akkurat gått ut på dato, og i april inngikk Tele2 en gigantavtale til en verdi av 750 millioner kroner med Telenor. Avtalen dekket Tele2-kunders bruk av Telenor-nettet utenfor eget dekningsområde.

Foreløpig er det ikke kjent hvilke konkrete planer Ice har for hverken utstyr eller frekvenser, men operatøren har så langt testet 4G i det eksisterende 450 MHz-nettet sitt. De snakker også om inkludering av VoLTE i sine fremtidige tjenester. VoLTE er en standard for taletrafikk i 4G-nettet.

I dag tilbyr Ice utelukkende bredbåndsprodukter over nettet sitt, og reklamerer med å være tilgjengelig på steder der andre operatører ikke er det.

Les også: Snart får Norge en ny mobiloperatør

(Kilde: pressemelding)

annonse