Tek.no

Nyhet

Klatret til fjells med 360-graders GoPro-rigg

Gir deg full utsikt i alle retninger.

project360.mammut.ch
24 Aug 2014 15:00

De robuste actionkameraene fra GoPro åpner opp mange muligheter til å servere unike perspektiver og spennende videoer, enten det er nærbilder av fyrverkeri, falske haivideoer eller kjæledyr i fritt svev fra høye fjell.

Nettstedet PetaPixel melder nå om et nytt, spennende prosjekt med GoPro-kameraer i hovedrollen, og også denne gangen bærer det langt ut i naturen.

Slik så riggen med seks GoPro-kameraer ut.Foto: Vimeo

Virtuell fjelltur med GoPro

En gjeng fjellklatrere la nylig ut på en bratt tur til toppen av fjellet Eiger, som ligger i de sveitsiske Alpene og som har en høyde på 3970 meter over havet. Det var imidlertid ikke en helt vanlig tur gjengen la ut på, men derimot en ganske spesiell foto-ekspedisjon.

Gjengen hadde nemlig utstyrt seg med en spesialbygd rigg bestående av seks GoPro-kameraer som var i stand til å fange inn samtlige himmelretninger. Denne brukte de til å ta bilder med underveis på ferden.

Ved å sette bildene sammen i etterkant ble det dermed mulig for publikum å delta på en 360-graders virtuell klatretur i særs naturskjønne omgivelser, via det interaktive nettstedet Project360.

På nettstedet kan du fritt dreie bildet i alle mulige retninger mens du beveger deg fremover ved å trykke på pilen øverst på bildet, og du kan også zoome inn og ut. Gruppen lagde en video om hvordan prosjektet ble gjennomført og hvordan de bygde det uvanlige GoPro-utstyret. Videoen kan du se under.

Her er en annen GoPro-tøffing: Denne fyren kastet seg fra en 200 meter høy bygning med kameraet på slep » (Akam.no)

Project360 – Making Of from world of freesports on Vimeo.

Les også
Dette lille kameraet kan endre mye
Les også
Amazon lanserte mobil som gjør noe ingen andre mobiler kan
Les også
Vi har testet nye Oculus Rift – og den er fantastisk
annonse

Les også