Tek.no

Nyhet

Slik lagde de spesialeffektene i Jurassic World

Filmen bak er nesten artigere enn filmen selv.

Skjermdump fra YouTube/Tek.no, montasje
1 Feb 2016 10:18

Noen ganger når man ser på film kan man klø seg i hodet og lure på hvordan i all verden filmskaperne greide å filme den eller den scenen. Heldigvis finnes det en tilfredsstillende løsning: YouTube. Eller rettere sagt: alle «bak filmen»-videoene på YouTube.

Nå melder Gizmodo om at nettopp en slik video finnes til den ikke så altfor gamle Jurassic World-filmen, og at den er nesten mer underholdende enn filmen selv.

Og nei, dinosaurene er ikke ekte. Menneskene som spiller dem er derimot svært ekte – og dessuten svært dyktige på å etterligne raptorbevegelser, for eksempel. Skuespillerne ser ut til å ha blitt utstyrt med en rekke sensorer, for så å bli instruert til å bevege seg på bestemte måter.

Skjermdump fra YouTube/Tek.no, montasje

Dette gjelder naturlig nok ikke de største dinosaurene, men blant annet samtlige av raptorene i filmen spilles av mennesker. Dette gjelder også de små dinosaurene som barna i filmen kan ri på – altså at barna rir på voksne mennesker med sal på.

Det hele ser rett og slett ganske komisk ut, så hvis du både har lyst til å bli fascinert og i tillegg le litt – ta en titt på videoen under selv:

Jurassic World har tidligere fått «fjær-kritikk»:
– Ser ut som noe som ble laget for 20 år siden »

(Kilde: Gizmodo)

annonse