Til hovedinnhold

Google skal trolig samarbeide med bilgiganten Ford om selvkjørende biler

Kan bringe autobilene mye nærmere en realitet.

Google/Ford

Ekte selvkjørende biler har kommer langt nærmere en realitet, mye takket være Google. For å faktisk få bilene ut på veiene er søkegiganten imidlertid avhengig av partnerskap med dem som sitter på de nødvendige ressursene, og nå har det trolig skjedd et stort fremskritt på dette området.

Yahoo Autos skal nemlig ha vært i kontakt med kilder som hevder at Google samarbeider med den amerikanske bilgiganten Ford om produksjon av selvkjørende biler.

Kunngjøres på CES-messen

Samarbeidet skal ifølge de anonyme kildene kunngjøres på CES-messen neste måned. Ikke så mye er kjent om det nye partnerskapet, annet enn at det visstnok skal foregå utenfor selve Ford-selskapet, trolig for å slippe å stå direkte til ansvar for eventuelle risikoer knyttet til den ennå nye teknologien.

Skjematisk oversikt over Googles selvkjørende bil, som Ford nå trolig skal hjelpe med å produsere.
Google

Avtalen skal angivelig også være ikke-eksklusiv. Det vil si at Google fremdeles er fri til å oppsøke andre bilprodusenter til å hjelpe dem med å kommersialisere den selvkjørende teknologien.

Allerede i september i år kom det frem at Google ikke har noen intensjoner om å selv kaste seg inn i bilproduksjon, men derimot samarbeide med andre, noe de altså nå ser ut til å ha kommet i land med.

Tidligere Ford-ansatte allerede ombord

Det finnes allerede en del forbindelser mellom Google og Ford. Som blant andre ReCode meldte i september er John Krafcik ansatt som sjef for den selvkjørende bilavdelingen hos Google, en mann som tidligere har jobbet for Ford i 14 år.

Som Google meldte i fjor har i tillegg Alan Mulally, forhenværende toppsjef hos Ford, blitt tatt inn i styret hos Google.

Akkurat hva det nye samarbeidet munner ut i, og i hvilken grad det vil fremskynde de kommersielle, selvkjørende bilene, får vi altså trolig vite mer om på CES-messen neste måned. Om du vil vite mer om Googles selvkjørende biler kan du for øvrig sjekke ut selskapets egen hjemmeside.

Nå ser det ut til at Google jobber med en Uber-lignende taxitjeneste: Den vil naturligvis benytte selvkjørende biler »

(Via Android Authority)

annonse