Nyhet

Nå kan du styre Chromecast med TV-fjernkontrollen

Google-dingsen blir stadig forbedret.

Den populære TV-dingsen Chromecast dukket opp på det norske markedet for omtrent ett år siden, og har siden den gang blitt solgt i flere tusentalls eksemplarer. Med en utsalgspris på under 300 kroner gjør den at den gamle TV-en din blir «smart», og lar deg blant annet se Netflix på TV-skjermen med mobiltelefonen eller nettbrettet som kontroll.

Siden lanseringen i fjor har det dukket opp stadig flere apper og forbedringer for Chromecast, og siste nytt fra Google er at du nå kan bruke fjernkontrollen din til å kontrollere avspillingen.

Liten, men nyttig forbedring

Inntil nå har man måtte brukt mobiltelefonen eller nettbrettet dersom man ønsket å pause eller spole, noe som kanskje spesielt er tungvint med sistnevnte. Med den lille forbedringen fra Google kan man nå pause, spille av og spole ved bruk av TV-fjernkontrollen, noe som gjør at følelsen av integrasjon mellom Chromecast og TV-en er større enn noen gang før.

Det er kanskje snakk om en liten forbedring, men for mange er det en svært etterlengtet funksjon til en ellers så nyttig TV-dings. Foreløpig har nok ikke alle Chromecast-apper støtte for bruk av fjernkontrollen, men giganter som Netflix og HBO ser ut til å allerede ha integrert dette.

Oppdatert:

TV-en din må ha støtte for såkalt «HDMI-CEC» for at dette skal fungere. Produsentene har ofte et eget navn på denne løsningen, eksempelvis Sony Bravia Sync, Samsung Anynet+, LG SimpLink, Philips EasyLink, eller Sharp Aquos Link. (Takk for tips i kommentarfeltet, sblindheim!)

Chromecast er en av fem ting du ha i stua di:
Les mer om den og fem andre dingser i vår drømmehus-serie »

(Kilde: Gizmodo)

Les også
Samsungs nye toppserie blir rålekker
annonse