Tek.no

Nyhet

Her er verdens tynneste hybrid-bærbar

Sonys hybridmaskin er mindre enn én cm tykk.

Sony

Det er ikke bare Asus som har bærbarnytt å vise på IFA-messen som i dette øyeblikk pågår i Berlin. Også Sony er til stedet, og med seg hadde de to helt nye produkter å vise frem: én hybrid-bærbar, og én bærbar med en noe uvanlig funksjon.

– Verdens tynneste

VAIO Tap 11.Foto: Sony

Den kanskje mest spennende løsningen Sony presenterte, var deres nye Windows 8-hybrid. Den er i følge produsenten selv verdens tynneste, med en tykkelse på nøyaktig 9,9 mm.

Produktet er døpt VAIO Tap 11, og kan benyttes som et nettbrett eller en vanlig datamaskin. Tastaturet som følger med er av den magnetiske typen som du kan smette på plass over nettbrett-delen, når skjermen trenger beskyttelse under transport. En morsom vri med denne maskinen er at tastaturet også er helt trådløst, slik at du ikke er låst til å sitte å trykke rett opp i skjermen – selv om den naturligvis også støtter flerbevegelser.

Til forskjell fra en vanlig bærbar kommer Tap med et kamera på åtte megapiksler, og om du vil kan bildene redigeres direkte ved hjelp av den medfølgende pennen. I tillegg kan Tap brukes for å navigere i kanallisten på TV-en din.

Lyden skal også ha fått litt kjærlighet. Med «Clear Audio+» skal Sony gi deg bedre lyd en du ellers er vant til fra lignende maskiner, og en egen lydutjevner lar deg finstille denne.

Om du eier «NFC One Touch»-kompatible høyttalere eller hodetelefoner, kan du enkelt overføre lyd til disse fra enheten.

Innmaten skal bestå av en SSD på lagringsfronten og siste generasjons Intel-prosessorer. Skjermen støtter full HD, og strekker seg over 11,6 tommer. Sony er ellers sparsomme med spesifikasjoner, men Tap kommer i alle fall i to modeller til henholdsvis 7500 kroner og 11 000 kroner. Den blir tilgjengelig fra begynnelsen av oktober i hvit og sort utførelse.

En akrobat

VAIO Fit 15A.Foto: Sony

VAIO Fit er den andre nyheten Sony presenterte i dag. Denne bærbare datamaskinen kommer med en vridbar skjerm som lar deg bruke den som en vanlig bærbar, et nettbrett, eller som en slags bildefremviser.

I den sistnevnte visningsmodi dreies skjermen slik at den vises der lokket vanligvis befinner seg når maskinen er på. I følge Sony skal dette gjøre det mer behagelig å se film på maskinen. Ved å klappe den sammen mens den er i visningsmodus, kommer du til nettbrettmodus.

VAIO Fit. Foto: Sony

Fit kommer med bakgrunnsbelyst tastatur og samme lyd- og kameraløsning som Tap-modellen.

I butikken kan du velge mellom tre varianter av Fit med henholdsvis 13-, 14-, og 15-tommer skjerm. Spesifikasjonene varierer mellom disse, men generelt har alle sammen potensialet til å yte godt, med flere oppgraderingsmuligheter.

Flere valgmuligheter

Samtlige modeller leveres med en Full-HD-skjerm på 1920 x 1080 bildepunkter, men storebror på 15 tommer kan fås med en oppløsning på hele 2880 x 1620 bildepunkter.

I tillegg kan man velge opptil Intel Core i7-4500U langs hele fjøla, og Intels integrerte HD 4400-grafikk er standard. På 15-tommeren kan du dog også her velge å oppgradere til Nvidias GT 735M med 2 gigabyte minne.

Mens 13- og 14-tommeren maksimalt kan konfigureres med 8 gigabyte minne, trekker storebror på 15 også her det lengste strået med sin mulighet for 16 gigabyte.

For å lagre dataene dine kan du velge mellom hybriddisker og SSD.

Trioen slippes i november, og veiledende priser fra Sony ligger på 10 500 kroner for 13-tommeren, 8500 kroner for 14-tommeren, og 10 000 kroner skal de ha for 15-tommeren. Alle priser gjelder for grunnspesifikasjonene, men nøyaktig hva som er en grunnspesifikasjon opplyser ikke Sony om.

Sony har nylig lagt om hele bærbar-porteføljen sin:
Derfor har alle maskinene nå nye navn »

Les også
Acer velger Android til sin nye alt-i-ett-PC
Les også
Dette nettbrettet kan du også bruke som PC
Les også
Disse bærbare PC-ene er de smarteste kjøpene
Les også
Sony fjerner alle de uforståelige navnene
Les også
Samsung Series 7 Chronos: Kjapp, lekker og solid allrounder
Les også
Sonys nyeste bærbare PC er lett som en fjær
annonse

Les også