Tek.no

Nyhet

I går viste Microsoft fram en bedre versjon av Hololens

Ser kulere ut enn noen gang før.

Microsoft, Skjermdump fra video
6 Okt 2015 19:12

Microsoft lanserte i kveld flere nye produkter, hvorav de nye Lumia-telefonene og den nye nettbrett-PC-en Surface Pro 4 er de kanskje største nyhetene. Men det ble også vist fram en rekke andre kule produkter, blant annet en ny versjon av VR-brillene Hololens, et nytt treningsarmbånd og en rekke Xbox-nyheter.

En egen håndkontroller fungerer som våpen. Foto: Microsoft, Skjermdump fra video

La oss starte med førstnevnte, som ser ut til å ha fått en stor oppgradering. Hololens tar VR-opplevelsen et hakk videre fra andre briller, ved å la deg bruke omgivelsene rundt deg som boltreplass.

Som Microsoft viste oss, har utviklingen kommet så langt at man nå faktisk kan spille engasjerende action-spill ved hjelp av brillene. I presentasjonen brukte de et spesialtilpasset spill som var tydelig regissert, så dette er nok ikke klart for markedet helt ennå. Det presiserte også Microsoft under presentasjonen, men sa at planen var å kommersialisere produktet etterhvert. Akkurat nå er Hololens blant annet tatt i bruk av NASA, for forskningsformål.

Slik ser det ut når du bruker nye Hololens til å spille med. Tøft! Foto: Microsoft, Skjermdump fra video

Med tanke på den svært stive prisen på 3 000 dollar per enhet, er det kanskje like greit at produktet ikke er lansert helt ennå. I vår mer hjemlige valuta tilsvarer det nemlig omtrent 26 000 kroner.

Men at Hololens ser svært lovende ut, er det ingen tvil om.

Microsoft Band

Microsoft lanserte også en ny treningsdings, i form av treningsarmbåndet Microsoft Band. Den bærer altså samme navn som forgjengeren fra fjoråret, og består av et bøyelig gummibånd, med en bitteliten, kurvet OLED-skjerm i et aluminiumskarosseri.

Cortana er nå integrert i Band, så hvis du er i ferd med å glemme en treningsøkt vil hun minne deg på det. Du vil også kunne få henne til å utføre kommandoer, som å sende meldinger eller lage nye hendelser i kalenderen. Videre har armbåndet både GPS, pulsmåler, søvnmonitor og kalorimåler. Du kan også få guidede treningsøkter fra Band, samt se varsler fra telefonen din.

En liten skjerm gir deg oversikt over trening og varsler. Foto: Microsoft, Skjermdump fra video

Microsoft gjorde for øvrig et stort poeng ut av at Band har dyp integrering i både Android, iOS og Windows Phone, slik at du skal kunne bruke armbåndet uavhengig av hva slags telefon du har.

De peker også på at dette skal være et armbånd for både profesjonelle og amatører. Det betyr både avanserte funksjoner som VO2 max-målinger (oksygenopptak) og mindre avanserte funksjoner som automatisk slag-gjenkjenning for golf-spillere. Nytteverdien kan jo kanskje diskuteres, men det er nå hvertfall der.

Armbåndet ser i det store og det hele ut til å være en sterkt oppgradert versjon av forgjengeren, på nær sagt alle områder. Utseendemessig er også dette armbåndet mer heldig enn fjorårets iterasjon.

Xbox One-bakoverkompatibilitet

På lanseringen i kveld minnet Microsoft oss på en allerede varslet men lenge etterlengtet nyhet: det skal det bli mulig å spille Xbox 360-spill på Xbox One-konsollen din. Dette var noe som skuffet mange Xbox-brukere da Microsoft lanserte Xbox One, fordi det betydde at alle spillene du allerede hadde kjøpt som ved et trylleslag ble helt avleggs med den nye konsollgenerasjonen.

Xbox 360-spillene dine blir nå snart tilgjengelige på Xbox One. Foto: Microsoft, Skjermdump fra video

Dette vil altså om kort tid ikke lenger være et problem, da du etter en programvareoppdatering vil kunne stappe en god del av de gamle spillene dine rett inn i den nye konsollen. Akkurat hvilke spill dette vil bli er ikke sikkert, men nylig holdt Microsoft en avstemning hvor de lot vanlige spillere stemme fram sine favorittspill for Xbox 360.

Dette innebærer samtidig at Xbox One også vil bli Windows 10-kompatibel om kort tid.

I bakgrunnen kan noen av de nye spesialversjonenen av Xbox One skimtes. Foto: Microsoft, Skjermdump fra video
Elite-kontrolleren får nå støtte for. Foto: Microsoft, Skjermdump fra video

Ved siden av dette lanserte Microsoft egne Xbox One-versjoner med temaer fra blant annet Tomb Raider, Halo5 og Forza 6, med egne farger og pakker der du får selve spillet, konsollen, spesielle kontrollere og annet dilldall. Mens vi først er inne på kontrollere, så sa Microsoft også i en bisetning at deres Elite-kontroller – en oppgradert Xbox-kontroller – nå blir Windows 10-kompatibel. Om du liker å spille spill på PC-en med en kontroller og har masse penger å bruke på en avansert kontroller, er altså dette gode nyheter.

Fikk du med deg lanseringen av Lumia-telefonene?
Dette er Lumia 950 og Lumia 950 XL »

Les også
Microsofts HoloLens-briller legges endelig ut for bestilling
Les også
Slik skal Microsofts HoloLens-briller brukes til å se på sport
Les også
Hva bør Microsofts hologram-briller brukes til?
Les også
Microsoft vil ha 25 000 kroner for disse, men Asus skal lage noe langt billigere
Les også
Microsofts HoloLens-briller koster 24 000 kroner - det vil Asus gjøre noe med
annonse

Les også