Til hovedinnhold

Nye Phantom 3 gjør det lettere å fly innendørs

DJIs «folkedrone» setter kurs for butikkhyllene.

Den kinesiske droneprodusenten DJI har fra før et par av de mest populære kameradronene på markedet, og særlig Phantom-serien har slått godt an. Nå melder The Verge at selskapet har lansert en ny modell kalt DJI Phantom 3.

Utseendemessig ligner den mye på forgjengeren sin, Phantom 2+ Vision. På papiret blir det derimot tydelig at nykommeren er kraftig forbedret.

Kommer i to utgaver

DJI Phantom 3 kommer i både en Professional- og en Advanced utgave. Forskjellen på de to er i hovedsak at førstnevnte har et kamera som kan gjøre opptak i 4K, mens sistnevnte må «nøye seg» med 1080p (Full-HD). På utsiden kan du skille de to modellene ved at Professional har gullstriper ved propellene, mens Advanced har sølvstriper.

Den kanskje største forbedringen er imidlertid Vision Posititioning-systemet som kommer på DJI Phantom 3. Dette skal gjøre det mye enklere å fly innendørs, hvor det ikke er GPS-dekning. Systemet bruker ulike typer sensorer til å beregne avstanden til gulvet eller andre objekter.

Foto: DJI

I tillegg er DJIs Lightbridge-system inkludert i pakken, et smart trådløsttilbehør som du tidligere måtte kjøpe som ekstrautstyr. Dette gjør det mulig å se livestream av alt dronen din filmer, selv på 2 kilometers avstand. Det innebærer også at du kan ta opp livestreamen direkte på monitoren, og for eksempel streame det rett ut på YouTube. Her lukter det kamikaze-oppdrag ...

De nye «folkedronene» til DJI skal etter sigende koste 999 dollar (8000 kroner) og 1250 dollar (10 000 kroner), hvor Advanced er den rimeligste. Begge dronene skal være på vei til butikkhyllene snart. Se flere detaljer hos produsenten DJI, eller i denne lanseringsvideoen:

Vil du lære deg å fly droner?
Disse nybegynnertriksene bør du kunne »

(Kilder: The Verge, DJI)

Les også
DJI vil gjøre det mer fristende å fly som en villmann
annonse