Tek.no

Nyhet

BitTorrent sparker en tredjedel av arbeiderne

Dramatiske omveltninger i det kjente torrentselskapet.

www.BillionPhotos.com/Shutterstock.com
27 Apr 2015 17:00

FIldelingsprotokollen BitTorrent dukker relativt ofte opp i medier i ulike sammenhenger, men selskapet bak protokollen holder for det meste en relativt lav profil. Som TorrentFreak melder har det imidlertid nå skjedd dramatiske endringer i selskapet, som bringer det frem igjen i søkelyset.

Flere kilder med nær tilknytning til BiTorrent skal ha bekreftet overfor TorrentFreak at selskapet har sagt opp hele 45 ansatte. Dette utgjør nesten én tredjedel av selskapets totale arbeidsstokk, som består av rundt 150 mennesker, og dermed er det altså snakk om en betydelig omstrukturering.

Skal fokusere på Sync-tjenesten

Det skal være annonseavdelingen hos selskapet som har tatt mesteparten av støyten, og i tillegg skal én person fra ledelsen ha blitt avskjediget. Som et ledd i de organisatoriske endringene skal mye av utviklingsarbeidet nå ha blitt flyttet til BitTorrents avdeling i Minsk i Hviterussland.

Foto: 360b/Shutterstock.com

Som nettstedet BuzzFeed News melder skal selskapet skal ha slitt med å bygge opp en økonomisk bærekraftig forretningsmodell de siste årene, og en viktig grunn til kuttene skal være at selskapet nå ønsker å fokusere mer på sin BitTorrent Sync-tjeneste.

BitTorrent Sync ble introdusert i 2013 og er et verktøy som synkroniserer filer og mapper privat mellom dine ulike datamaskiner, og også mellom deg og venner. Tjenesten ble raskt populær blant brukerne, og etter bare noen måneder hadde tjenesten nådd én million brukere.

Retter trolig på strategiske feiltrinn

Ifølge BitTorrent selv skal selskapet imidlertid ikke være i økonomisk uføre. Selskapet uttalte overfor BuzzFeed at virksomheten både er «sunn, lønnsom og voksende», og at de foretok justeringene på bakgrunn av en ordinær evaluering av selskapet. En av kildene som TorrentFreak var i kontakt med ga imidlertid uttrykk for at selskapet prøver å rette på tidligere feilgrep.

– Hele poenget med oppsigelsene er å spare penger og forsøke å gjøre selskapet lønnsomt igjen etter at de ansatte nye medarbeidere i et altfor høyt tempo, og etter at de satte omsetningsforvetningene altfor høyt. Som du kan forestille deg er moralen temmelig lav akkurat nå, sa kilden til TorrentFreak.

Hva som er sannheten, og hvordan den økonomiske situasjonen til BitTorrent faktisk er, får vi muligens vite mer om på et senere tidspunkt.

BitTorrent kommer stadig med nyvinninger: Nå har selskapet snekret sammen en egen nettleser som gjør det umulig å ta ned nettsider »

Les også
Nå blir nettsider helt umulige å tvinge ned
Les også
Beklager at uTorrent snek til seg brukernes datakraft
Les også
Populært torrentprogram gjorde PC-er til bitcoin-gravemaskiner
annonse

Les også