Til hovedinnhold

Sniktitt: Her er Viasats nye PVR-dekoder

Om en måned får Viasats kunder en ny og forbedret opptaksdekoder kalt ViasatPlusHD 865. Vi har fått en liten sniktitt på den nye dekoderen.

Mindre
Ut av esken er det i øyenfallende at den fysiske størrelsen på selve dekoderen har blitt en god del mindre enn ViasatPlusHD 855 - PVR-dekoderen som er gjeldene nå.

Mye av grunnen til at 865 har blitt mindre er at den 3,5 tommer store harddisken, som brukes i 855-modellen, er byttet ut med en betraktelig mindre 2,5-tommers variant. De 3,5-tommer store harddiskene brukes ofte i stasjonære PC-er, mens de mindre 2,5 tommerne brukes i de aller fleste bærbare maskiner.

ViasatPlusHD 865 har fått mer lagringsplass, 320 GB totalt, som holder til en "uke" med opptak, litt varierende av hvor mye innhold som blir lagret i HD-kvalitet. Den har også fått en raskere prosessor, samt at dekoderen ikke lengre bruker vifter, og derfor er mer støysvak enn tidligere.

Det vil også etter hvert komme en ny fjernkontroll til dekoderen, men enn så lenge leveres den med samme kontroll som brukes sammen på 855. Vi har dessverre ingen bilder den nye kontrollen, men kan fortelle at den blir flatere og mye mindre enn kontrollen som brukes nå.

Raskere
Det første som slår oss når vi har koblet opp den nye 865-dekoderen er hvor mye raskere den har blitt sammenlignet med forgjengeren 855. Det går blant annet mye raskere å bla i kanalene med den nye dekoderen.

865 er faktisk like rask om ikke raskere enn kabel PVR-en fra Canal Digital vi har stående i stereobenken.Mer informasjon
ViasatPlusHD 865 er også raskere og smidigere å navigere rundt i menyene med. Den virker generelt kraftigere på alle punkter.

Filmleie-tjenesten har også blitt bedre, med mer informasjon om hver film.. Blant annet får du bildet av omslaget på filmen du vurderer å leie, samt at du kan se traileren av filmen.

Dette nye grensesnittet vil også bli tilgjengelig for 850 og 855 innen kort tid.Konklusjon
Vi sitter igjen med et solid førsteinntrykk av den nye ViasatPlusHD 865-dekoderen. Den har generelt blitt kjappere å bruke, spesielt når du skal skifte kanal. Dette er noe som høyner brukeropplevelsen betraktelig etter vår mening.

Det er også veldig behagelig at dekoderen ikke lengre bruker vifter, og selv etter å ha stått på lenge merket vi ingen tegn til varmeproblemer. Du kan høre at harddisken starter opp, men du må være nærme dekoderen for å legge merke til det.
 

Filmleietjenesten har også blitt mer utfyllende, der du får mer info om filmen du markerer, samt at du får opp bildet av coveret på filmen. Noe som ofte kan hjelpe deg å huske om du har sett filmen eller ikke. Skulle du fortsatt være i tvil, kan du trykke deg videre inn og se traileren til filmen.

Dekoderen kommer i salg i løpet av desember og vil koster 2 995 kroner, det samme som dagens modell.

Lyst på parabol? Slik monterer du parabolen på egenhånd

Usikker på hvilken TV-operatør du bør velge?
Se hvilke norske TV-kanaler du kan få.

annonse