Til hovedinnhold

Organiser hjemmenettverket

Microsoft har lagt ut lanseringskandidat av den nye Windows Home Server (tidligere med kodenavn «Vail»). Dette er en tjener som er tilrettelagt for hjemmenettverk. Det kan blant annet brukes til å ta sikkerhetskopi av filer på datamaskiner i nettverket, og streame multimedia i nettverket.

Dette er den andre versjonen av tjeneren, og den er basert på Windows Server 2008 R2. Lanseringskandidaten til Small Business Server 2011 Essentials (tidligere med kodenavn «Aurora» kan også lastes ned nå.

I denne lanseringskandidaten har Microsoft fjernet et verktøy («drive pooling») som gjør det mulig å bruke flere harddisker som én lagringsblokk. Det er en endring som ble kunngjort allerede i november i fjor, en endring som var og er ganske omstridt.

Blant nyhetene i denne versjonen er verktøyet «Move Folder Wizard» som skal gjøre det enklere å flytte data mellom forskjellige harddisker, og et verktøy som kan brukes til å formatere nye harddisker.

Last ned

Windows Home Server 2011 RC kan lastes ned fra connect.microsoft.com/windowshomeserver (krever registrering). Vær oppmerksom på at dette ikke er en endelig versjon av programmet.

(Kilder: Cnet, Windows Home Server Blog)

Les også
Masseslipp fra Dell
Les også
Spretten alt-i-ett maskin
Les også
Lagring med stil
Les også
Bredbåndskunder klager mest
Les også
Bærbar for påskesola!
Les også
Mozy dropper ubegrenset backup
Les også
Nye svitsjer fra Cisco
annonse