Til hovedinnhold

Samsung klinte til

(Barcelona/Mobilen.no): Mobiltelefonen Galaxy S2 er en Android-mobil med 4,3 tommer stor skjerm. Og nok en gang har Samsung kommet opp med en ny, skarpere, klarere og tynnere skjerm som i tillegg bruker mindre strøm. Skjermen kalles Super AMOLED Plus, og skal angivelig bruke 18 prosent mindre strøm enn en tilsvarende Super AMOLED-skjerm vil gjøre.
Nettbrett i iPad-klassen
Og i tillegg til telefonen lanseres et nytt nettbrett, Galaxy 10.1. Brettet kommer med 10,1 tommer skjerm og operativsystemeet Android v3.0, som er spesialutviklet for nettbrett..

Det nye nettbrettet Galaxy Tab 10.1 går rett i strupen på iPad. I likhet med sin amerikanske konkurrent er dette et nettbrett som inneholder SIM-kort, men som du ikke kan ringe med.

Vi fikk i dag anledning til å trykke og kjenne på Samsung-produktene, som skal komme på markedet i henholdsvis april og juni.

Tynn mobiltelefon

Det er mobiltelefonen som kommer først. Telefonen er med en tykkelse på 8,5 millimeter den tynneste smartmobilen som er laget. Vekten er 116 gram, og dermed snakker vi også om en relativt lett mobiltelefon. Den virker imidlertid solid når vi holder den i hånden.
Galaxy S II har en ramme i metall, og selv om det fremdeles er plast i baksiden av telefonen, så ser den nå bedre ut en sin forgjenger Samsung Galaxy S.

Tar sikkerhet på alvor

Den viktigste nyheten med Galaxy S II er at Samsung har bakt inn sikkerhetsløsninger som gjør at telefonen kan settes opp i et bedriftsmiljø uten å utgjøre noen trussel. Det skjer blant annet ved kryptering av hardware så vel som kommunikasjon, at telefonen støtter fjernadministrasjon og kan påtvinges en sikkerhetspolicy. Firmaer som velger Galaxy II vil blant annet kunne tvinge sluttbruker til å bruke sikkert passord, kameraet kan deaktiveres osv.

Da vi fikk ta og føle på Galaxy S II, så slo det oss at telefonen er god å holde og tar seg langt bedre ut enn noe tidligere Galaxy-mobil. Sin store skjerm til tross – dette er en mobiltelefon som får plass i en normal bukselomme.

Høy skjermoppløsning

De viktigste nyhetene ved nettbrettet er naturlig nok størrelsen og det nye operativsystemet. Galaxy Tab er med sine 10,1 tommer en anelse større enn iPad, som har en skjerm på 9,7 tommer. Og mens iPad har en oppløsning på 1024 x 768 bildepunkter, er oppløsningen på Galaxy Tab 10,1 på 1280 x 800 punkter.

Ellers har begge produktene fått 4 såkalte hubber. Dette er samlinger av applikasjoner og funksjoner knyttet til områdene musikk, lesestoff, sosiale medier og spill.

Vi kommer tilbake med oppdateringer senere i dag, når vi har fått en mer grundig gjennomgang av de nye mobil produktene fra Samsung. I kolonnen til høyre kan du se spesifikasjonene på de to apparatene, slik Samsung presenterte dem i dag.

Mer om
annonse