Nyhet

Nå skal Microsoft begynne å hyre personer med autisme

Ønsker å trekke til seg personer med spesielle begavelser.

Med den harde konkurransen i teknologiverdenen blir det stadig viktigere for selskapene å tiltrekke seg de beste hodene og ta godt vare på sine ansatte, noe IT-selskapene har gjort til en høy prioritet. Microsoft er blant dem som setter mye ressurser inn i ansettelsesprosessene sine, og på bloggen sin melder selskapet nå om et nytt fremstøt for en enda mer slagkraftig arbeidsstokk.

Microsoft har nemlig startet et eget program for å trekke til seg mennesker med autisme. Autisme er en form for psykisk utviklingsforstyrrelse som kan arte seg på mange forskjellige måter, men som ofte medfører blant annet nedsatte sosiale og kognitive ferdigheter i varierende grad.

Kan ha unike evner

Ofte har autister imidlertid eksepsjonelt gode evner på spesifikke områder, og det er i dette henseende at Microsoft nå er interessert i å henvende seg til denne gruppen mennesker.

Microsofts Mary Ellen Smith.

– Mennesker med autisme byr på en styrke som vi trenger hos Microsoft. Hvert individ er forskjellig; noen har en fantastisk evne til å ta til seg informasjon, tenke på et høyt detaljnivå eller utmerke seg innen matematikk eller koding. Dette er talenter vi ønsker å bringe til Microsoft, skriver visesjef ved Microsofts Worldwide Operations-avdeling Mary Ellen Smith i blogginnlegget.

Smith har selv en sønn på 19 år som er diagnostisert med autisme. Hun understreker imidlertid at fokuset ikke bare ligger på mennesker med autisme, men at selskapet også er interessert i å tiltrekke seg folk med andre former for funksjonshemming.

Stort fokus på mangfold

Microsoft har i mange år fulgt en ansettelsesstrategi som innebærer å knytte til seg en så mangfoldig arbeidsstokk som mulig, for eksempel når det gjelder etnisk tilhørighet og bakgrunn. Målet er at medarbeiderne skal representere Microsofts kunder best mulig. Selskapet har sågar opprettet en egen side som handler om det pågående inkluderingsarbeidet.

Det store fokuset Microsoft har på arbeiderne sine ser for øvrig ut til å ha gitt resultater. Selskapet har blant annet blitt kåret til Norges beste arbeidsplass, og tidligere har Microsoft også blitt kåret til verdens beste multinasjonale selskap å jobbe i, ifølge nettstedet Great Place to Work. På nettstedets liste for 2014 lå selskapet på en sjetteplass.

Nylig feiret Microsoft 40 år: I den anledning sendte Bill Gates et brev til alle de ansatte »

(Via Cnet)

Les også
Microsoft feiret ny Linux-versjon
Les også
Her vil norske it-studenter jobbe
Les også
Microsoft feirer 40 år – les brevet Bill Gates sendte til alle de ansatte
Les også
Microsoft tetter Freak-sikkerhetshull
Les også
Bill Gates: – Jeg er bekymret for kunstig intelligens
annonse