Til hovedinnhold

Snart kan du bruke VR-briller som underholdning på fly

Flyselskap skal tilby Samsungs VR-briller til passasjérene.

Qantas

VR-teknologien har ennå ikke blitt lansert for fullt på forbrukermarkedet, men teknologien er allerede i ferd med å innta stadig flere sfærer, blant annet pornoindustrien, nettlesere, reklameverdenen og nå sist også filmindustrien. Nå kan vi legge enda en industri til listen.

Det australske flyselskapet Qantas har nemlig nå inngått et samarbeid med Samsung om å tilby VR-underholdning om bord på sine fly via Samsungs Gear VR-briller. Det melder flyselskapet i en fersk pressemelding.

Foto: Qantas

Skal tilbys på verdens største passasjérfly

VR-hodesettene vil bli tilgjengelige på et antall av selskapets Airbus A380-fly. A380 er er verdens største passasjerfly og har til sammen 525 seter. Det blir imidlertid kun passasjerene på første klasse som vil få glede av det nye tilbudet i første omgang. Qantas skal være verdens første flyselskap som gir kundene sine et VR-tilbud.

Det er ennå noe uvisst akkurat hva VR-tilbudet vil bestå i, men en del av innholdet vil være levende VR-video fra de ulike destinasjonene som selskapet har flyruter til. Qantas samarbeider med Jaunt om produksjonen av dette innholdet, et selskap vi skrev om allerede i april i fjor.

Jaunt har blant annet stått bak utviklingen av spesielle kameraer som er i stand til å ta opp levende bilder i sømløse 360-graders perspektiver, og dermed la brukere oppleve ulike steder og omgivelser på en realistisk måte ved hjelp av VR-briller.

Skal åpne for nye opplevelser

Hensikten med tilbudet er både å gi kundene eksepsjonelle underholdningsopplevelser, og i tillegg er det meningen at teknologien skal åpne for helt nye og kraftfulle måter å vise frem destinasjoner og opplevelser på. Det kan med andre ord se ut til at flyselskapet ser for seg et stort markedsføringspotensiale med VR-teknologien.

I første omgang er det unike VR-tilbudet kun et prøveprosjekt som skal vare i tre måneder, og basert på tilbakemeldinger fra kundene skal det tas stilling til om tilbudet skal fortsette. Hvorvidt vi vil få se lignende tilbud hos andre flyselskaper er ennå uvisst.

VR-filmer har nå også blitt et faktum: Oculus VR har allerede laget verdens første VR-film via et nytt studio »

(Via The Next Web)

annonse