Tek.no

Nyhet

Dette er LGs nye toppmobil

Selskapet har endelig dratt sløret av det nye flaggskipet G4.

LG
Eigil Knudsen
28 Apr 2015 19:44

Det har lekket ubekreftet informasjon om LGs nye mobiltelefon G4 i lang tid. Nå er det slutt på alle ubekreftede rykter og spekulasjoner. Selskapet har nemlig endelig avholdt sin offisielle avduking av den nye flaggskipmodellen, og kanskje ikke helt overraskende viser det seg at de fleste av ryktene stemte.

Presentasjonen av den etterlengtede G3-oppfølgeren fant sted i samkjørte pressearrangementer i blant annet byene London, New York og Paris. LG selv kaller mobilen den «mest ambisiøse» modellen hittil, og det er liten tvil om at den har mye snadder å by på.

Tek.no er tilstede på lanseringen i London, og kommer med en sniktitt i kveld.

Ny skjermteknologi og fancy kamera

Som det tidligere har blitt antydet får G4 en 5,5-tommers skjerm med en oppløsning på 2560 x 1440 piksler. Det som imidlertid er nytt er at skjermen blir den første som bruker det LG kaller «Quantum IPS»-teknologien. Dette innebærer ifølge LG at skjermen har 20 prosent bedre fargegjengivelse, 25 prosent høyere lysstyrke og 50 høyere kontrast enn tilsvarende skjermer.

LG G4. Foto: LG

Det skal også være den første skjermen med denne oppløsningen som bruker den såkalte «Advanced In-Cell Touch»-løsningen, som innebærer at berøringssensoren og LCD-panelet er slått sammen i ett, enkelt lag, noe som skal gi både bedre farger og høyere berøringssensitivitet.

Som lekkasjene allerede har avslørt får G4 ellers et bakkamera på 16 megapiksler, og et frontkamera på 8 megapiksler. Kameramodulen har en maksimal blenderåpning på f/1.8, og bildebrikken skal være i stand til å ta inn 80 prosent mer lys enn forgjengeren G3.

Skal ha presis fargegjengivelse

Ellers kommer kameraet med noe som heter «Color Spectrum Sensor«-teknologi (CSS). Denne teknologien skal blant annet gi langt mer presis fargegjengivelse ved å lese RGB-verdiene fra det naturlige lyset og det infrarøde lyset som reflekteres fra objekter. Denne informasjonen brukes til å justere hvittbalansen og fargen på blitslyset til å gi mest mulig naturtro farger.

Videre hadde ryktene også rett i at G4 får en prosessor av typen Snapdragon 808. Den får også 32 GB lagringsplass, 3 GB minne og et batteri på 3000 milliamperetimer. De ytre dimensjonene er på 14,9 cm x 7,6 cm x 6,3 - 9,8mm, og vekten er på 155 gram. Den kommer med Android 5.1 Lollipop med LGs egenutviklede grensesnitt.

LG G4. Foto: LG

LG har også lagt stor vekt på design med sin nye flaggskip-modell, og som vi allerede har meldt kan mobilen leveres i lærinnpakning. Ifølge LG er det snakk om ekte, håndlaget lær som kommer i seks forskjellige farger. I tillegg kan man velge vanlig plastdeksel i tre ulike farger.

Buet design

LG skriver i pressemeldingen at de ønsket at G4 designmessig skulle skille seg ut fra det standardiserte, flate metalldesignet som råder i industrien i dag. I så måte har mobiltelefonen også et svakt buet design. Dette «Slim Arc»-designet, som LG kaller det, skal visstnok gi 20 prosent bedre holdbarhet enn flate mobiler når det gjelder å stå imot støt som følge av at man mister telefonen med skjermen ned.

I tillegg skal det buede designet også gjøre mobilen mer komfortabel å holde i hånden. LG G4 skal først lanseres i Sør-Korea den 29. april, og deretter skal mobilen rulles ut i resten av verden. Norsk pris og tilgjengelighet er ennå ikke kjent, men du kan sette opp et prisvarsel i Prisguide, så får du beskjed når norske priser foreligger. Mer informasjon om telefonen finnes på LGs produktside.

LG skal også slippe en annen G3-oppfølger: LG G Stylo kommer med egen skjermpenn »

Les også
Dette skal være LGs nye mobil-flaggskip
Les også
Slik blir kameraet på LGs kommende mobil-flaggskip
Les også
Er dette spesifikasjonene for LGs neste flaggskip?
annonse

Les også