Nyhet

– LGs supermobil får åttekjerners brikke

Det er ikke uten grunn at navnet er Odin, etter guden i den norrøne mytologien.

LGs nye supermobil Optimus G2 har vekket oppsikt på ryktebørsen. Ifølge nye rykter skal G2 få et hjemmelaget brikkesett fra LG selv, i stedet for å bruke et Qualcomm-brikkesett som ryktene først ville ha det til.

Nærmere bestemt var det en Snapdragon S4 Prime MSM8974 med 4 Krait-prosessorkjerner på 1,8 GHz hver man først trodde G2 skulle utsmykkes med. Vi snakker om en mobil med 5,5 tommer stor skjerm med høy nok oppløsning til å kjøre 1080p-video. Det vil si trolig 1920 x 1080 eller høyere.

Åtte kjerner

I stedet er det en hjemmelaget åttekjernersprosessor med kodenavnet Odin LG har i tankene, om vi skal tro de nye ryktene.

– Odin er en stor gud i den norrønne mytologien, og herskeren over Åsgård. LG Electronics håper å gjøre stort innvirkning på det globale markedet, skal LG-repsesentantetn ha uttalt til The Korea Times.

Brikkesettet skal ha fire Cortex A15-kjerner og fire Cortex A7-kjerner, slik som Samsungs Exynos 5 Octa. Også i LGs variant skal det være fokus på å bruke lite strøm i forhold til kraften.

Produksjonen vil skje i samarbeid med Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, noe LG skal ha bekreftet ovenfor The Korea Times.

Ryktene vil ha det til at Optimus G2 skal lanseres i høst under IFA-messen. Den foregår i år fra 6. til 11. september i Berlin.

Les også: ZTE vil være først med Nvidia Tegra 4

(Kilde: The Korea Times via phoneArena)

Les også
LGs nye øreplugger måler pulsen i ørene dine
Les også
Denne funksjonen får ikke Samsung og Apple
Les også
Kan nærme seg verdenslansering
Les også
Denne kan drive nye Galaxy-toppmodeller
Les også
Trolig verdens kraftigste Android-mobil
Les også
Første Nexus 4-forsyning til Norge neste uke
Les også
Her er markedets kraftigste Android-mobil
Les også
LG bekrefter Nexus-mobil
Les også
LGs råeste mobil får bakside i glass
annonse