Til hovedinnhold

Dette er verdens første Bitcoin-minibank

Gjør det enkelt å kjøpe og selge den populære digitale valutaen.

Robocoin

Den virtuelle valutaen Bitcoin har fått ekstra mye oppmerksomhet den siste tiden, takket være stengningen av narkonettstedet Silk Road og det påfølgende rekordbeslaget av grunnleggerens Bitcoin-beholdning.

Til tross for en del negative nyheter og sterkt svingende kurs, blir valutaen stadig mer populær, og det ser definitivt ut til at Bitcoin-valutaen er liv laga.

Første Bitcoin-minibank

Et annet symptom på dette kan vi nå se i Vancouver i Canada. Som Wired melder skal denne byen nemlig berikes med noe så friskt som en minibank for Bitcoin, verdens første i sitt slag.

Minibanken er laget av et amerikansk selskap som heter Robocoin, som altså velger Canada som forsøksland, visstnok på grunn av diverse brysomme reguleringer i USA.

Poenget med maskinen er å gjøre prosessen med å kjøpe og selge Bitcoins enkel og tilgjengelig. Minibanken fungerer ved å skanne håndflaten og lar brukeren kjøpe Bitcoins via den kanadiske vekslingstjenesten VirtEx. De virtuelle pengene overføres så til brukerens Bitcoin-lommebok.

På grunn av kanadiske anti-hvitvaskingslover har man ikke anledning til å kjøpe for mer enn 3000 kanadiske dollar per dag, noe som tilsvarer rundt 17 000 kroner.

Flere på vei

Denne første minibanken skal installeres ved inngangen til en kaffebar i sentrum av Vancouver, hvor Bitcoin allerede er en akseptert valuta. Robocoin sitter imidlertid på fire andre slike Bitcoin-minibanker som de håper å få plassert ut etter hvert.

Kanadiske myndigheter har ikke latt høre fra seg i forbindelse med den nye innretningen, så det er fremdeles noe uvisst om minibankene er fullstendig i tråd med gjeldende reguleringer. Selskapet selv mener imidlertid at de har sitt på det tørre.

Det spørs når vi eventuelt får se minibankene utenfor Canada, men med den stadig økende populariteten til Bitcoin er det slettes ikke umulig. Se for øvrig demonstrasjonsvideo under, og sjekk Robocoins hjemmeside for mer informasjon.

FBI beslagla nylig enorme mengder Bitcoins: Fant Silk Road-grunnleggerens lommebok »

(Kilde: Wired)

annonse