Nyhet

Med denne blir mobilen spillkonsoll

Samsungs GamePad kan brukes med alle Android-mobiler.

Det er mye penger i spillbransjen, og muligheten for hvordan du kan velge å spille utvikler seg stadig. Flere har allerede laget enheter som gjør mobilen din til skjerm og hjerne i et spillunivers, der tilbehøret gir deg de samme kontrollmulighetene som du kjenner fra kontrollene til PC og spillkonsoller. Blant annet er det ryktet at Razer har en iPhone-kontroller på vei,

– Samsungs bidrag er GamePad. Den har en stålramme, men fra utsiden ser det ut som om alt er av plast, skriver Phone Arena. Den har to analoge styreknapper, en sirkelrund retningskontroll, fire fronttaster og en avtrekker på hver side.

Midre enn PS3-kontrollen

Gamepad er litt mindre enn kontrollen til PlayStation 3, men veier omtrent det samme. Den kan brukes sammen med en hvilken som helst Android-mobil med skjermstørrelse mellom 4 og 6,3 tommer (opp til og med Galaxy Mega) og Android 4.1 eller nyere.

Du kan også koble deg til en TV, og kjøre AllShare skjermspeiling via HDMI.

Spill følger med

Sammen med kontrollen får du en konsoll-app som kan kjøre 35 spill, deriblant Need for Speed, Most Wanted, Asphalt8, Modern Combat 4 og Zero Hour. Samsung lover at det skal bli enda flere spill neste år.

Kontrollen er klar for salg i utvalgte markeder i Europa. Foreløpig er den ikke kommet til Norge, men ifølge Stig-Ove Langø, salgssjef i Samsung Norge, skal det ikke være lenge til vi får den også her. Noen nøyaktig lanseringsdato eller pris kan han foreløpig ikke gi, men vi oppdaterer dette så snart det er avklart.

Omrokkering i selskapet:
Samsung lover flere unike telefoner »

Les også
Razers spillbærbare får rå oppløsning og masse kraft
annonse