Tek.no

Nyhet

Har du tuklet med Android-installasjonen din? Da kan du ikke lenger laste ned Netflix-appen

Tjenesten vil ikke lenger godta modifiserte mobiler.

Rolf B. Wegner, Tek.no
16 Mai 2017 15:30

Såkalt «rooting», det vil si å gi seg selv superbrukertilgang til mobilen, gir som kjent en del fordeler, men samtidig er det ikke alle som er begeistret for den modifiseringen av mobilen som prosessen innebærer. Heller ikke den populære strømmetjenesten Netflix, viser det seg.

Netflix har nemlig nå bekreftet overfor nettstedet Android Police at de har blokkert nedlasting av mobilappen deres på enheter som er rootet.

Har gått over til Googles anti-piratteknologi

Shutterstock

I uttalelsen peker Netflix på at årsaken til blokkeringen er at tjenesten fra og med den seneste 5.0-versjonen av appen har gått over til en Google-utviklet DRM-løsning (digital rights management) kalt Widewine, og dermed ikke lenger støtter enheter uten offisiell Google-sertifisering.

Widewine, som andre DRM-teknologier, er ment å forhindre brudd på opphavsretten. Som blant andre nettstedet Engadget peker på er det enklere å omgå DRM-teknologien dersom man har superbrukertilgang til operativsystemet, så blokkeringen er med andre ord et anti-pirattiltak fra Netflix' side.

For brukere innebærer blokkeringen enkelt og greit at Netflix-appen vil vises som «ikke kompatibel» i Google Play-butikken dersom man sitter på en rootet enhet.

Ifølge Android Police fungerer imidlertid Netflix-appen fint på rootede enheter som allerede har appen installert, inkludert den seneste versjon 5.0, så blokkeringen omfatter tilsynelatende kun nedlasting fra Google Play-butikken for øyeblikket. Det er godt mulig dette vil endre seg etter hvert.

Netflix på mobil har nå fått støtte for HDR: Men kun på én mobilmodell »

Les også
Android har nådd gigantisk milepæl
Les også
Bare én mobil på markedet støtter HDR på Netflix
Les også
Nvidias nyeste driver gir strømming av Netflix i 4K
Les også
Endelig kan du laste ned Netflix-innhold på PC-en
Les også
Netflix vil tilpasse filmer og serier til mobil- og nettbrettskjermer
annonse

Les også