Til hovedinnhold

Apple skal utfordre Google og Amazon med sin egen smarthøyttaler

Apple vil lage en Siri-basert høyttaler til smarthjemmet.

En rekke aktører har allerede kastet seg på smarthøyttaler-bølgen, nå sist Google med sin Google Home. Det er kanskje litt underlig at giganten Apple ennå ikke har snust på segmentet med tanke på sin Siri-teknologi, men nå melder Forbes at selskapet omsider tar steget.

Ifølge en artikkel hos The Information (krever betaling) skal Apple være i ferd med å utvikle en konkurrent til blant andre Amazon Echo og Google Home.

Kontrollerer smarthjemmet

Ikke helt uventet dreier det seg om en Siri-basert høyttaler med mikrofon. Høyttaleren skal være i stand til å fange opp stemmen over ganske lange avstander, og vil i likhet med andre smarthøyttalere kunne brukes til å kontrollere andre, tilkoblede smartenheter med stemmen.

Apples smarthøyttaler må også hamle opp med Googles nylig lanserte Google Home, her avbildet under I/O-konferansen.

Apple har allerede en plattform for styring av smartenheter på plass, nemlig «HomeKit», som Apple først avduket på WWDC-konferansen i 2014. Siden den gang har det blant annet dukket opp termostater som støtter plattformen.

Ellers er selvsagt avspilling av musikk fra Apple Music et høyst nærliggende bruksområde for den nye smarthøyttaleren. Når det gjelder rent tekniske detaljene må vi nok imidlertid vente en stund, da produktet ennå ikke er offisielt bekreftet.

Inviterer tredjeparter

Kildene som The Information var i kontakt med kunne for øvrig også avsløre at Apple samtidig skal åpne opp Siri-teknologien for tredjepartsaktører. Dette vil igjen bety at det blir mulig å bruke høyttaleren, og andre Siri-enheter, til å få tilgang til en lange rekke tjenester fra tredjeparter.

Dette er den samme linjen Google og Amazon har lagt seg på med sine respektive teknologier, og vil kunne legge til rette for blant annet bestilling av pizza, Uber-taxi og kinobilletter via høyttaleren. Når Apple skal lansere smarthøyttaleren sin er altså ennå uvisst.

Googles smarthøyttaler vil også få mange bruksområder: Slik blir «Google Home» »

annonse