Til hovedinnhold

Bruker du Google Hangout? Nå blir tjenesten enda enklere å benytte

Nå trenger du ikke engang en Google-konto for å bruke kommunikasjonstjenesten.

Google

Googles Skype-konkurrent Hangouts er stadig i utvikling. I august kunne vi melde at tjenesten hadde fått en dedikert nettside som gir brukerne enda flere påloggingsmuligheter enn tidligere, og nå har søkegiganten nok en kunngjøring de håper vil gjøre tjenesten mer attraktiv.

På sin offisielle blogg kan Google nemlig melde at de nå har fjernet kravet om at gjester må ha en Google-konto for å bli med i en videosamtale.

Bare å skrive inn navnet

Det betyr i praksis at den som starter en samtale kan sende ut en invitasjon til andre personer som ikke har Google-konto, og deretter kan disse bli med i samtalen simpelthen ved å klikke på en lenke og sende en forespørsel.

Hangouts fikk også en egen nettside i sommer, som ser slik ut. Foto: Google

Det eneste man må gjøre er å skrive inn navnet sitt for å introdusere seg selv til de andre som er med i samtalen. Den som starter samtalen kan fremdeles velge å enten avslå eller akseptere gjestene inn i videosamtalen.

Følger etter Skype

Det nye tiltaket er muligens inspirert av hovedkonkurrenten, Microsofts Skype-tjeneste, som forrige måned også gjorde det lettere å bli med i samtaler ved at man simpelthen kan sende en URL som gjester kan klikke på for umiddelbar tilgang.

Denne oppgraderingen gjør det også mulig å invitere gjester som ikke er i besittelse av en Skype-konto eller en skype-applikasjon, via Skype for Web-tjenesten.

Skype er omsider blitt bygget inn i Windows 10: Funksjonene er integrert i operativsystemets meldingsapplikasjon »

(Via Engadget)

annonse