Tek.no

Nyhet

Nå skal Facebook fange opp deprimerte brukere ved hjelp av kunstig intelligens

Iverksetter nye tiltak for å forhindre selvmord.

Facebook
5 Mar 2017 12:00

Sosiale medier benyttes av så mange at man finner alle slags grupper blant brukerne, inkludert de som sliter med psykiske problemer. Nå strekker Facebook ut en hjelpende hånd til denne gruppen, og det ved hjelp av kunstig intelligens.

I en pressemelding kunngjør Facebook et knippe nye verktøy som de håper skal fange opp mennesker i faresonen, primært for å forhindre selvmord. Det dreier seg om en oppgradering av funksjoner som allerede har ligget i tjenesten en god stund.

En av nyhetene er at verktøy nå er blitt integrert i Facebook Live, slik at brukere som ser på direktesendinger med potensielt bekymringsfullt innhold har mulighet til å kontakte senderen og til å rapportere videoen til Facebook, hvorpå man vil motta råd til hvordan man kan hjelpe vedkommende.

Facebook

Bruker kunstig intelligens

Den som tar opp en direktesending vil også ha lettere tilgang til ulike hjelpeverktøy på skjermen. En annen nyhet er at Facebook nå har tatt i bruk kunstig intelligens på en mer effektiv måte enn tidligere.

Ved hjelp av kunstig intelligens skal Facebook nemlig gjøre det mulig å gjenkjenne og identifisere bekymringsverdige innlegg, basert på mønstre i innlegg som tidligere er blitt rapportert av brukere. Dette skal føre til en mer strømlinjeformet rapporteringsprosess og mer effektiv hjelp til brukere i faresonen.

De nye tiltakene skal enn så lenge kun testes ut i begrenset omfang i USA, men tilsynelatende er planen å spre funksjonene til flere etter hvert. Flere opplysninger om den nye satsingen finner du hos Facebook.

Facebook har nå kunngjort en TV-app »

Les også
Facebook er lei av «narrevideoer», fjerner dem fra nyhetsstrømmen din
Les også
Irritert på nyhetsstrømmen i Facebook? Nå skal den forbedres enda en gang
Les også
Slik skal Elon Musk bruke kunstig intelligens til å skape «supermennesker»
Les også
Nå kan du bruke en slik til å verifisere identiteten din på Facebook
Les også
Nå har Facebook begynt å merke «falske nyheter» i Europa også
Les også
Se videoen av Facebook-sjefens kunstige intelligens til hjemmet sitt
Les også
Slik skal Facebook luke ut alle søppelnyhetene
annonse

Les også