Til hovedinnhold

Dette er de første PC-ene med Snapdragon 835 – og de har saftig batteritid

De nye modellene fra Asus og HP gir deg over 20 timer med videoavspilling.

Asus

Tidligere i år meldte den storebrikkeprodusenten Qualcomm at de skal bringe de mobile Snapdragon-prosessorene til bærbare Windows-PC-er, noe som blant annet skulle gi et kraftig løft i batteritiden. Nå har de første Snapdragon-baserte PC-ene blitt avduket, og de kommer fra Asus og HP.

De to modellen heter Asus NovaGo og HP Envy x2. Maskinene leverer ifølge produsentene en batteritid på henholdsvis 22 timer og 20 timer ved lokal videoavspilling, som jo slettes ikke er galt.

HP Envy x2. Bilde: HP

På innsiden av begge PC-ene sitter det altså en Snapdragon 835-brikke, som vi kjenner best fra diverse mobiltelefoner i premiumsegmentet.

LTE-støtte

Begge maskinene er også konverterbare slik at du kan bruke dem som nettbrett. På Asus-modellen kan du snu skjermen helt rundt, mens på HP-modellen kan du separere skjermen fra tastaturdelen.

Asus NovaGo. Bilde: Asus

Asus NovaGo har en skjermstørrelse på 13,3 tommer, mens HP-modellen er litt mindre med en skjermstørrelse på 12,3 tommer. Utover dette deler de to maskinene mye av den samme innmaten, som inkluderer opptil 256 GB lagringsplass og opptil 8 GB minne, samt full HD-oppløsning

Siden maskinene kommer med Qualcomms Snapdragon 835-brikke byr modellene ikke minst på 4G LTE-teknologi via brikkens innebygde X16-modem, som betyr at du får nettilkobling med solide hastigheter også utenfor WiFi-nettverket.

Begge er også vifteløse, og Qualcomm hevder at de skal by på ytelse på linje med maskiner med Intel-prosessor, men det får vi nesten avvente til vi har testet dem før vi kan si noe mer om.

De kjører også Windows 10 S, som kun kan kjøre apper fra Windows Store, men kan oppgraderes kostnadsfritt til Windows 10 Pro i en viss periode, slik at de kan kjøre alle Windows-programmer.

Dette er samme løsning som Microsoft selv har valgt for sin egen Surface Laptop,, men foreløpig støttes ikke 64-bits-applikasjoner for ARM-prosessorer, blant annet, og heller ikke spill som bruker programvare for å hindre spillere i å jukse.

Norsk pris og tilgjengelighet for de to maskinene er ennå ikke kjent.

Qualcomm er nå i krig med Apple »

annonse