Tim Cook avslører at utvidet virkelighet og kunstig intelligens er blant deres største satsningsområder

– Vil bli viktige i fremtidige Apple-produkter, forteller Apple-sjefen.

I et ferskt intervju med Washington Post forteller Apple-sjef Tim Cook at kunstig intelligens vil bli svært viktig i fremtidige produkter, og at selskapet også bruker mye penger på å utvikle løsninger basert på såkalt utvidet virkelighet («augmented reality» - AR).

– Jeg mener AR er ekstremt interessant, og en slags kjerneteknologi. Så ja, dette er noe vi gjør mye med bak kulissene, uttalte Cook.

Han gikk ikke mer i detalj på hvilke produkter eller løsninger selskapet utvikler som vil ta i bruk utvidet virkelighet. Cook snakket imidlertid også om utvidet virkelighet da han i slutten av juli la frem kvartalsresultatene for selskapet. Spørsmålet kom da opp i forbindelse med det populære spillet Pokémon Go, som bruker utvidet virkelighet.

– AR kan være virkelig bra. Vi har investert mye i det, og fortsetter å investere mye i det, fortalte han den gangen. Ifølge Cook vil utvidet virkelighet kunne brukes til mye nyttig for forbrukerne, og også innebære store muligheter for Apple kommersielt sett.

Kunstig intelligens vil dominere i mobiltelefonene

I intervjuet med Washington Post var Cook enda mer snakkesalig når det gjelder bruk av kunstig intelligens (AI) i mobiltelefoner.

– Se på kjerneteknologiene som utgjør en smartmobil i dag, og se på de som vil dominere i smartmobiler i fremtiden – som AI. AI vil gjøre dette produktet enda viktigere for deg, sa Cook.

Ifølge Cook vil kunstig intelligens gjøre mobiltelefonen til en enda bedre assistent enn den er i dag, og at vi i fremtiden kommer til å være enda tettere knyttet til mobiltelefonene våre.

– Siris evne til å forutse ting vil bli mye bedre. Det vi har gjort med AI er å fokusere på ting som vil hjelpe kundene.

Hele det lange intervjuet med Tim Cook kan du lese hos The Washington Post.

Googles kunstige intelligens klarte det ingen trodde skulle skje før i 2026:
DeepMind slo mesteren i det kompliserte spillet Go »

Les også
Cook: – Kan bli like stort som smarttelefonen
Les også
Googles kunstige intelligens kan nå lese lepper bedre enn mennesker
Les også
Apple er i ferd med å teste sine egne «utvidet virkelighet»-briller
Les også
– Utvidet virkelighet vil bli større enn VR
Les også
Her får Pikachu den ekte busken til å bevege seg
Les også
Slik ser Pokémon Go ut på Microsofts HoloLens-briller
Les også
Sony skal lage roboter som kan forme «følelsesmessige bånd» til mennesker
Les også
Her er den første mobilen med Googles «supersyn»-teknologi
Les også
Slik ser den mystiske HoloLens-konkurrenten ut
annonse