Nyhet

Wow, elsk og bli sjokkert over Facebook-oppdateringer

Nå har «reaksjoner» blitt rullet ut globalt.

Det er ikke alltid så lurt å like alt mulig – men på verdens største sosiale nettverk Facebook har det å «Like» noe alltid vært den eneste reaksjonen du har kunnet gi. Alt annet har egentlig krevd en kommentar, noe vi jo ikke alltid har lyst til eller har tid til å legge igjen.

Men nå ruller Facebook ut «reaksjoner», som gir deg flere muligheter til å reagere på andres innlegg.

Alt du trenger å gjøre er å holde musepekeren over liker-knappen, så dukker de nye valgene opp. På mobilen holder du bare fingeren inne på knappen.

Seks forskjellige reaksjoner

Reksjonene kom først som et testprosjekt i høst med Irland og Spania som prøvekaniner, og nå har altså Facebook bestemt seg for også å la resten av verden få alternativer til den velkjente tommelen opp.

Ved siden av den ikoniske Liker, er de nye reaksjonene Fantastisk, Haha, Wow, Trist og Sint. Av de nye er Fantastisk representert med et hjerte, mens de andre har fått hver sin forståelige emoji. Vi merker oss at «yay» fra prøveperioden er fjernet – her er det kanskje meningen at vi heller skal bruke hjertet?

Vi håper i hvert fall at vi og de fleste av våre Facebook-venner har gode nok sosiale nettverksantenner til å vite når det passer med Haha og når det passer med Trist.

Facebook opplyser i pressemeldingen om dette at de nye reaksjonene vil rulles ut gradvis, så ikke alle vil få det samtidig. Har du en mobil enhet kan det være smart å passe på at du har en oppdatert app – eller du kan prøve Facebook i nettleseren i stedet.

Slår ned på svart marked:
Nå er våpensalg forbudt gjennom Facebook >>>

(Kilde: Pressemelding)

Les også
Nå får du mange nye slike å leke deg med
Les også
Slik er Facebooks livestrømming på Android
Les også
Nå er våpensalg forbudt gjennom Facebook
Les også
Forsov du deg i dag? Skyld på iOS 9-oppdateringen
Les også
Nå utvider Facebook Liker-knappen
Les også
1 milliard mennesker brukte Facebook på mandag
annonse