Til hovedinnhold

Asus' heftige selfie-mobil har to kameraer i fronten

ZenFone 4 Selfie Pro skal ha «verdens mest avanserte» selfie-løsning.

Selv om selfie-fenomenet nå er blitt mer eller mindre allstedsværende er det fremdeles slik at hovedkameraet på baksiden av mobilen som regel er det beste. Nå har Asus imidlertid slått et stort slag for selfie-entusiastene med en mobil som først og fremst vektlegger frontkameraet.

Den nye mobilen inngår i selskapets nylig avdukede ZenFone 4-serie og bærer det talende navnet ZenFone 4 Selfie Pro. Mobilen har det Asus selv kaller verdens mest avanserte selfie-kamera.

Dobbelt kamera i fronten

Det som gjør den nye mobilen spesiell er at den skilter med en dobbel kameraløsning i fronten, noe vi ikke ser altfor ofte. Hovedkameraet skilter attpåtil med hele 24 megapiksler, men da riktignok via Asus' såkalte DuoPixel-teknologi, som forvandler 12 megapiksler til det dobbelte ved at hver piksel har to fotodioder.

ZenFone 4 Selfie Pro.

Hovedkameraet skal ellers være dobbelt så lyssensitivt som andre, tilsvarende kameraer, noe som skal gjøre det velegnet i mørkere omgivelser, og kameraet kan ta opp selfie-video i 4K-oppløsning.

Sekundærkameraet i fronten har på sin side en vidvinkellinse på 120 grader, som blant annet gjør gruppe-selfier enklere. Kameraet på baksiden, som altså ikke er et dobbeltkamera, har en oppløsning på 16 megapiksler og kan også filme i 4K.

Moderat innmat

Når det gjelder øvrige spesifikasjoner er ZenFone 4 Selfie Pro relativt moderat utstyrt. Mobilen har en 5,5-tommers skjerm med 1920 x 1080 piksler, 4 GB minne og 64 GB lagringsplass. Prosessoren er en Snapdragon 625, samme brikken som vi finner i Asus' ZenFone 3 Zoom fra tidligere i år og batteriet er på 3000 mAh.

Mobilen har ellers fingeravtrykkleser og unibody-aluminiumsinnpakning, og mulighet til å spille av lyd i 192kHz/24-bit-kvalitet. ZenFone 4 Selfie Pro skal bli tilgjengelig i disse dager, og den veiledende, norske prisen ligger på 4499 kroner.

Sjekk også ut Asus' nye flaggskip ZenFone 4 Pro »

(Kilde: Pressemelding)

Les også
ZenFone 4 Pro kan ha det aller beste mobilkameraet
Les også
Asus' nye mobil har massivt batteri og hyggelig prislapp
annonse