Til hovedinnhold

Denne syltynne maskinen slår overraskende hardt fra seg

Byr på GeForce GTX 1060 6GB og skjermramme på bare 5 millimeter.

Gigabyte lanserte for få dager siden en splitter ny spillbærbar, som satser på å ta markedsandeler blant de som både er spillglade og opptatt av portabilitet og design. Hils på nye Gigabyte Aero 15.

Dette er en spillbærbar som ser ut til å rette seg nokså direkte inn mot eksisterende konkurrenter, som for eksempel Razers Blade Pro, som imponerte med saftig innmat i et lekkert og tynt skall.

Den har også latt seg inspirere kraftig av Dells nye XPS-modeller, med det sistnevnte kaller «Infinity Edge». Gigabyte har kanskje ikke noe fancy navn på skjermen sin, men for å kalle en spade for en spade: her er rammen rundt skjermen helt ekstremt tynne. Nærmere bestemt 5 millimeter tykke.

Dette gjør at man har fått plass til det som beskrives som et «...15,6-tommers panel i et 14-tommers chassis...». Eller med andre ord: mer skjerm i mindre forpakning. I bunnen er det i kjent stil mer ramme, og dessuten et oppovervendt frontkamera.

Heftige spesifikasjoner

Spesifikasjonene har selvfølgelig enormt mye å si i en slik maskin, og her snakker vi om relativt heftige saker:

  • Skjerm: 15,6 tommer, 1080p/4K UHD (3 840 x 2 160 piksler), IPS LCD
  • Prosessor: Intel Core i7-7700HQ
  • Minne (RAM): 8/16 GB
  • Lagring: 2 x M.2 SSD-plasser, lagring varierer per region
  • Grafikk: NVIDIA GeForce GTX 1060 (6 GB)
  • Batteri: 94,24 kWh
  • Mål: 356,4 x 250 x 19,9 millimeter
  • Vekt: 2,1 kg
  • Webkamera: HD, 1 280 x 720 piksler
  • Programvare: Windows 10/Windows 10 Pro

Skjermen skal altså bli tilgjengelig med både «vanlig» Full-HD-oppløsning på 1 920 x 1 080 piksler og i tillegg 4K-oppløsning for de mer kravstore. Skjermen skal også være svært godt kalibrert, med det Gigabyte kaller X-Rite Pantone-sertifisering. Ifølge selskapet skal skjermen kunne «...gjengi de beste fargene som er mulig...». Akkurat dét må kanskje tas med en liten klype salt.

Viftesystemet skal være svært effektivt.

Noe vi ikke trenger å ta med en klype salt er ytelsen som loves. Her har man fått på plass nyeste og kraftigste i7-prosessor fra Intel, sammen med et GeForce 1060-grafikkort fra NVIDIA. Dette lover svært godt for ytelsen, spesielt tatt i betraktning at kortet kun blir å få i 6 GB-versjon.

Tonnevis med innganger

En annen relativt viktig egenskap ved maskinen er at den får et utall forskjellige tilkoblingsmuligheter – en luksus i en tid der man ofte avses med kun én eller to innganger (ja, vi tenker på dere, Apple!).

Her får du intet mindre enn 10 innganger, strømkontakten innregnet. Dermed snakker vi om 9 fullt fungerende og brukbare porter du kan plugge hva du vil i. Blant disse finner vi tre USB 3.0-innganger i vanlig størrelse, én USB Type-C 3.1-inngang, en SD-kortleser, én mini-Displayport 1.3-inngang, én HDMI 2.0-inngang, nettverksport og minijackinngang. Puh!

Her er det ikke akkurat mangel på kontakter!

USB Type-C-kontakten fungerer også som Thunderbolt 3-inngang, og vil dermed kunne vise bilde på eksterne skjermer. Opptil fire skjermer, ifølge Gigabyte – to i 4K via Mini Displayport- og HDMI-inngangene, og to i opptil 5K-oppløsning takket være Thunderbolt 3.

Tre fargevalg.

Gigabyte løfter også frem det de mener er en svært kompakt lader, som veier inn på 475 gram i en innpakning på 16,6 x 6,4 x 2,2 centimeter. Denne har dessuten en USB-inngang, for hurtiglading av eksempelvis mobiltelefoner. Smart!

En annen smart detalj er en batteriindikator ved siden av pekeplaten, som gjør at du uten å en gang skru på maskinen vil kunne bekrefte gjenværende batteri.

For øvrig har maskinen selvfølgelig også LED-bakbelyst tastatur i alle regnbuens farger, og selve maskinen blir også å få i tre farger: sort, grønn og oransje.

Prisen sies å bli fra ca. 16 000 kroner og oppover. Tilgjengelighet her til lands vites foreløpig ikke.

Trenger du ny, heftig bærbar akkurat nå?
SAMLETEST: Dette er vinneren av de tre heftigste maskinene på markedet »

(Kilde: Gigabyte, The Next Web)

annonse