Til hovedinnhold

– iPhone X tar de beste stillbildene av alle mobiler

DxOMark har undersøkt Apples nye toppmodell, med godt resultat.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Nettstedet DxOMark, som spesialiserer seg på grundig testing av blant annet mobilkameraer, utropte nylig at Galaxy Note 8-kameraet tar de beste stillbildene. Nå er denne dyttet ned fra tronen av Apples nye flaggskip, melder blant andre Slashgear.

Etter å testet iPhone X delte DxOMark ut hele 101 poeng til mobilen for sin stillbildekvalitet, som er den høyeste poengsummen nettstedet har delt ut hittil i denne kategorien. Rett bak ligger Galaxy Note 8 med 100 poeng.

DxOMark merket seg blant annet at iPhone X-kameraet briljerer når det kommer til eksponering og kontrast, samt dynamisk område og fargegjengivelse under alle mulig lysforhold. I tillegg er detaljgjengivelsen svært god og støynivået lavt i de aller fleste lysforhold.

Pixel 2 fremdeles på topp

iPhone X.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Detaljgjengivelsen bevares også godt ved bruk av zoom i alle mulige lysforhold, ifølge nettstedet. Det er verdt å merke seg at situasjonen er en litt annen når det kommer til videokvaliteten, som hos DxOMark holdt til 89 poeng, den samme som iPhone 8 Plus ble tildelt.

Når det gjelder video har iPhone X både god fargegjengivelse, rask og presis autofokus, effektiv stabilisering og høy detaljgjengivelse, men noe av det som trakk litt ned var blant annet merkbar bildestøy og reduksjon i skarphet i lav belysning.

Sammenlagt får iPhone X-kameraet 97 poeng av nettstedet, mens Galaxy Note 8 og iPhone 8 Plus til sammenligning fikk 94 poeng. Helt på toppen finner man imidlertid fremdeles Google Pixel 2 med en sammenlagt sum på 98 poeng hos DxOMark.

Vi merket oss også den høye kamerakvaliteten til iPhone X i vår test av telefonen, hvor vi blant annet pekte på at telefonen bruker telelinsen mer villig enn andre iPhone-modeller, og at mobilen gir detaljerte bilder i disige eller halvmørke omgivelser.

Sjekk vår test av nye Huawei Mate 10 Lite »

annonse