Tek.no

Nyhet

USA får sin første burgersjappe hvor hamburgerne lages av roboter

Spytter ut 400 hamburgere i timen.

Yuganov Konstantin
4 Juli 2016 10:59

Etter hvert som robotteknologien har gjort store fremskritt er det en del som har fryktet at automatisering vil sette arbeidsplasser i fare. For hurtigmat-arbeidere kan det være dette nå vil skje. I USA er nemlig den første burgersjappa med roboter på vei.

Som nettstedet Tech Insider melder har det nemlig dukket opp en jobbannonse som beskriver en ny burgersjappe hvor burgerne vil bli laget på automatisk vis.

400 burgere i timen

Den nye hamburgerrestauranten, som ligger i San Francisco, skal by på «verdenspremieren» til en ny, proprietær robotteknologi utviklet av selskapet Momentum Machines. Selskapets teknologi ble omtalt allerede for flere år siden, blant annet av Business Insider.

Hamburger-maskinen til Momentum Machines skal være i stand til å produsere så mye som rundt 400 hamburgere i timen, det vil si cirka én burger hvert tiende sekund. Maskinen tar seg av hele prosessen, fra kverningen av det ferske kjøttet til ferdig pakket burger klar for spising.

Momentum Machines

Store besparelser

Roboten er også i stand til å takle flere ulike typer bestillinger gjennom et «modulært» design. Maskinen skal gi svært store besparelser i driftskostnader for restauranten. Hvor mye dette vil ha å si på prisene er uvisst, men ifølge jobbannonsen vil burgerne ha en pris «alle» har råd til.

Akkurat når det nye burgerrestauranten kommer på plass er uvisst, men siden det allerede nå søkes medarbeidere er det nok ikke så lenge til. Når vi eventuelt får se tilsvarende sjapper nærmere våre breddegrader er også høyst uvisst.

Husholdingsrobotene er også på vei: Denne kan ta oppvasken og kaste søppel på egen hånd »

Les også
Denne kan true jobben til hurtigmatarbeidere
Les også
Her tar roboten oppvasken
Les også
Video: Her setter svevebrettet med 1000 hesters jetmotor Guiness-rekord
annonse