Tek.no

Nyhet

Videoer som starter automatisk på Facebook vil snart kanskje spilles av med lyd

Tek.no
25 Aug 2016 16:00

Om du bruker Facebook er du sikkert kjent med at videoene som dukker opp i nyhetsstrømmen din spilles av automatisk for så å stanse igjen når man skroller forbi dem. Hittil har disse videoene blitt spilt av uten lyd, men nå ser det ut til at dette kan endre seg.

Nettstedet Mashable melder nemlig om brukere som har oppdaget at Facebook tilsynelatende nå tester avspilling av videoer i nyhetsstrømmen hvor også lyden til videoen starter automatisk.

Lyden skal kun starte dersom enheten som videoen spilles av på har lyden på. I testen skal det være mulig å slå av den automatiske lydavspillingen i innstillingsmenyen.

Illustrasjonsbilde.
Tek.no

Bekreftet av Facebook

Facebook bekreftet overfor Mashable at de er i gang med å teste de nye funksjonene, men testingen skal ha et svært begrenset omfang om visstnok bare omfatter en liten gruppe brukere enn så lenge. Det er altså høyst uvisst om funksjonen faktisk vil bli bygget inn i Facebook for alle brukere.

Antakelig er ikke automatisk lydavspilling på videoer i nyhetsstrømmen noe som vil bli godt mottatt av brukere. Det kan også sies å være en ganske unødvendig idé, da lyden som kjent enkelt kan skrus på manuelt i videoene som dukker opp i nyhetsstrømmen.

Facebook har gjort flere endringer i sine videoløsninger d siste årene. Automatisk avspilling av videoer startet så tidlig som i 2013 som et ledd i å tjene mer penger på videoreklame. Siden har tjenesten også fått støtte for 360-gradersvideoer og mulighet for å laste opp videoer i kommentarfeltet.

Spill er også noe Facebook ønsker å satse mer på: Nå skal tjenesten lansere en dedikert spillplattform »

(Via TheNextWeb)

Les også
Derfor vil det snart dukke opp lengre videoer i nyhetsstrømmen din
Les også
Dette er «Events from Facebook»
Les også
Facebook lar deg nå se på bildene til vennene dine i «VR»
Les også
Nå kan du se helt spesielle 360-graders videoer på Facebook
Les også
Facebook lanserer automatisk avspilling av reklamevideoer
Les også
Facebook skal begynne å autospille alle videoer
annonse

Les også