Nyhet

Logitech lanserer tastatur til Apples kraftige nettbrett

9,7-tommersutgaven av iPad Pro får nytt tredjepartstastatur.

Etter at det store 12,9-tommersnettbrettet iPad Pro ble lansert i fjor var den kjente utstyrsprodusenten Logitech kjapt ute med å lansere et tastatur til beistet. I en fersk pressemelding har Logitech nå også kunngjort et tastatur til den kompakte utgaven av iPad Pro.

Også dette tastaturet har fått navnet Create og kobler seg til nettbrettet ved hjelp av Smart Connector, som er den magnetiske kontakten som Apple har utviklet for å legge til rette for sømløs kommunikasjon mellom nettbrettet og tastaturet.

Bakbelysning

Kontakten benytter verken separat batteri, brytere eller Bluetooth, og benyttes for øvrig også av Apples eget iPad Pro-tastatur «Smart Keyboard». Ellers har det nye Create-tastaturet, i likhet med storebroren sin, bakbelysning som aktiveres automatisk idet man fester tastaturet.

Tastaturet byr ellers på dedikerte iOS-snarveier som blant annet kan brukes til å ta deg tilbake til hjemskjermen, søke på nettbrettet og nettet, samt justere volum, lysstyrke og medieavspilling. Det har også en egen holder for Apple Pencil.

De ytre dimensjonene ligger på 17,8 cm x 24,8 cm x 2,3 cm, og vekten er på 426 gram. Hos Logitech er tastaturet lagt ut med en pris på 130 dollar, cirka 1100 kroner. Norsk pris og tilgjengelighet er ikke kjent. Les mer hos Logitech, og se også video under.

Her et annet, nytt stykke tilbehør til Apple-produktene: Dette skal være de nye Lightning-ørepluggene til iPhone 7 »

Les også
iPad Pro har fått et nytt tastatur... Fra Razer!
Les også
iPad Pro 9.7: Endelig gir Apples iPad Pro mening
Les også
– Apples nye iPad blir en mini-versjon av iPad Pro
annonse