Til hovedinnhold

Neste år skal Apple trolig kvitte seg helt med hjemknappen på iPhone

Det tyder nye opplysninger på.

iPhone 7 dominerer ennå ryktebørsen, men det har begynt å dukke opp en god del rykter om hva Apple planlegger neste år også. Nå har nettstedet Bloomberg nye opplysninger å dele om 2017-modellene av iPhone.

Ifølge kilder nettstedet har vært i kontakt med skal Apple nemlig kvitte seg helt med den runde hjemknappen som iPhone hittil har vært så nært forbundet med.

Forsvinner helt?

Kildene hevder at Apple jobber med en fullstendig designoverhaling for 2017 som innebærer et mye større fokus på skjermen, noe som blant annet skal resultere i at hjemknappen forsvinner. Opplysningene er som vanlig ikke bekreftet av Apple.

Apple skal visstnok også lansere en modell med kurvet OLED-skjerm neste år, som på Samsungs Galaxy S7 Edge.

Vi har opptil flere ganger tidligere meldt at den nært forestående iPhone 7 mest sannsynlig skal få en ny type hjemknapp som baserer seg på trykksensitivitet à la Force Touch i stedet for fysiske nedtrykk.

Om de nye ryktene stemmer vil neste års iPhone-modeller ikke bare få en nydesignet hjemknapp, men altså miste den fullstendig. Hvorvidt knappen dermed skal erstattes av en annen type knapp, eller om telefonen eventuelt vil få en heldekkende berøringsflate, er uvisst.

Kan også få heldekkende glass

Vi har tidligere skrevet om en Apple-patent som tyder på at selskapet planlegger et design hvor berøringsskjermen er rullet rundt hele mobilen, men trolig er dette et konsept som eventuelt ligger lenger frem i tid.

Det har for øvrig også gått rykter om at Apple skal satse på heldekkende glasskjermer neste år. Om dette skal kombineres med fjerning av hjemknappen ser det altså ut til at det er store og relativt unike designendringer på gang.

Én av neste års iPhone-modeller får visstnok kurvet OLED-skjerm: I så fall nærmer Apple seg Samsungs Edge-mobiler »

(Via The Verge)

annonse