Til hovedinnhold

Snart slutt på gratis oppgradering til Windows 10

Microsoft avslører når det stenges – og hva Windows 10 kommer til å koste.

Shutterstock

Det begynner å nærme seg et år siden Microsoft lanserte den nyeste versjonen av sin Windows-plattform. Nå avslører selskapet i en blogg-post at du kun har noen få måneder igjen før det koster penger å oppgradere til Windows 10.

Sitter du fortsatt på gjerdet og vurderer å oppgradere fra Windows 7, 8, eller 8.1, bør du tenke deg raskt om. Etter 29. juli vil nemlig dette koste deg penger.

Over 300 millioner aktive enheter

Før lanseringen av Windows 10 fortalte Microsoft at de hadde som mål å ha over en milliard aktive enheter med plattformen installert innen de første tre årene.

Dette kan det se ut til at selskapet foreløpig er i rute med å klare. Ifølge blogg-innlegget er det nemlig allerede 300 millioner enheter som bruker Windows 10. Dog vil tiden vise om veksten fortsetter i samme tempo etter 29. juli, når brukere ikke lenger kan oppgradere gratis.

Rundt tusenlappen

Microsoft vil altså etter hvert ta betalt for Windows, og et priseksempel blir nevnt i bloggen. Her fremkommer det at fullversjonen av Windows 10 Home vil komme til koste deg 119 dollar, eller rett rundt tusen norske kroner.

Hva prisen blir på de andre utgavene av Windows 10 er ikke kjent. Dog vil det komme en rekke nye endringer til plattformen i forbindelse med Windows 10 skal feire ett år.

Nettopp lagt inn Windows 10?
Her er programmene vi slår av »

(Kilde: Microsoft Blogg)

annonse