Til hovedinnhold

Stadig flere skifter mobilselskap

I mai og juni ble det flyttet henholdsvis 46.500 og 55.069 mobilabonnenter fra en operatør til en annen. Mest sannsynlig skyldes det kampanjevirksomheten til mobilopertørene foran sommeren.
- Totalt er det foretatt 1.930.489 porteringer siden ordningen ble igangsatt 1. desember 2001. Antall porteringer har vist en jevn økning etter at PT i august 2002 lanserte nettstedet www.telepriser.no. Hver måned er det nær 50.000 som klikker seg inn på PTs priskalkulatorer. På telepriser.no kan du som vanlig forbruker sammenligne priser for fast- og mobiltelefoni samt Internett. Du får også gode råd om hva du bør tenke på når du skal velge teleselskap, skriver Post- og teletilsynet på sine nettsider.
Jungel av abonnementer
Hvordan folk finner fram i jungelen av mobilabonnenter er nesten vanskelig å forstå. Det finnes i dag nesten 70 ulike mobilprodukter på telepriser.no, og for en gjennomsnittsbruker kan månedskostnaden variere med 250-350 kroner avhengig av hvilket produkt du velger. Mange av produktene er tilpasset bestemte bruksmønster, så før du bytter mobilabonnement bør du gjøre en beregning på telepriser.no basert på ditt eget forbruk (det finner du informasjon om på siste faktura). Da vil du finne det abonnementet som er best tilpasset ditt forbruk. Det kan altså være store penger å spare på å skifte selskap/abonnement.

Mer om
annonse