Tek.no

Nyhet

Alle snakker om været

Espen Irwing Swang
3 Nov 2005 13:46

Foreca er et selskap som tolker værdata og utarbeider værvarsler. Selskapet selger sine tjenester til TV-stasjoner, aviser, nettsteder og andre som ønsker å formidle værvarselet videre. Når du klikker på værsymbolet i MSN.no er det Foreca som har levert tjenesten.

Nå kan du snart finne det samme tilbudet på mobiltelefonen din.

Samtaler
- Vi har laget en versjon som kjører på symbian-mobiler, forteller Green. Nå er vi i samtaler med Nokia om å plassere programmet i deres telefoner. Vi kommer ikke til å selge programvaren selv, men vil gjerne tilby det til mobilprodusenter og teleoperatører, sier Green.
Det er et snertent lite program svenskene har utviklet. Her får du oversikt over hvilket vær meteorologene mener at vi har i vente. Dessuten kan du se radarbilder som viser hvor det har falt nedbør den siste tiden, og oppdaterte satellittbilder som viser hvordan skysystemene beveger seg.
Abonnement
Programmet gir deg også en del værstatistikk. Både kartene og symbolene er lekkert designet, og programmet er lett å bruke. Når du bruker programmet henter det ned oppdatert informasjon fra Foreca. Denne tjenesten må du imidlertid belage deg på å betale for. – Vi kommer til å selge et abonnement som gir deg oppdatert værvarsel i en gitt periode, i stedet for et dyrt program der resten er gratis, sier Green.

annonse

Les også