Til hovedinnhold

Nokia lanserer N8

Etter et langt liv på ryktebørs som kulminerte i en kjapp anmeldelse på det russiske nettstedet Mobile-review i går har Nokia endelig tatt bladet fra munnen.

I løpet av tredje kvartal skal Nokia N8 være tilgjengelig. Prisen vil lande på omkring 370 euro før skatter og eventuelle subsidier. Det skulle bety at telefonen lander på omkring 3700 kroner i Norge.

Kraftig kamera

Telefonen skal ha ganske heftige spesifikasjoner. Blant annet skal den stille sterkt på kamerafronten med en oppløsning på 12 megapiksler og xenon-blits. Nokia hevder i dagens pressemelding at billedsensoren skal være like stor som den man finner i vanlige digitalkameraer.

Kameraet skal også være i stand til å ta opp film i HD-kvalitet, og telefonen skal ha innebygget programvare for redigering av disse snuttene.

Telefonen har også HDMI-tilkobling med mulighet for visning av høyoppløst video og Dolby Digital Plus på lydisden.

Symbian^3 og Ovi Maps

Med Symbian^3 kommer Nokia også med flertrykkstøtte og forskjellige skrivebord man kan legge inn småprogrammer på. Minnehåndteringen skal også være forbedret, noe som vil gi bedre ytelse når man kjører flere applikasjoner samtidig.

Gratis tilgang på Ovi Maps med guiding både til fots og til bils hører med i nye Nokia-produkter om dagen, og det finner vi også her. N8 skal også støtte programvare laget i Nokias kryssplattforms utviklingsmiljø Qt.

Les også:

(Kilde: pressemelding)

annonse