Nyhet

Klassisk objektiv fra Voigtländer

SOLID OG MANUELT: Voigtländers nye APO-Lanthat 90mm F3.5 SL II kan nå fås til både Nikon, Canon og Pentax.

Fotoprodusenten Voigtländer lager objektiver på den gamle måte; i robust materiale og tilrettelagt for å fotografere manuelt. Det henvender de seg til en gruppe i fotomiljøet som verdsetter den opprinnelige måte å ta bilder på. Den manuelle måten.

For Voigtländers Classic Collection objektiver er basert på manuell fotografering, med både manuell fokusring og manuell innstilling for blender. Deres objektiver produseres vanligvis med M-bajonett-fatning (Leica), men nå har de sluppet en ny versjon 90 mm som kan fås med både Canon-, Nikon- og Pentaxfatning.

Navnet lyder APO-Lanthar 90mm F3.5 SL II. Det nye objektivet har en noe større diameter og er noe kortere enn sin forgjenger. Den er konstruert med syv linseglass fordelt på fem grupper, noe som gjør at vekten har blitt noe høyere. Optisk ytelse er stort sett den samme, bortsett fra at nærgrensen er 50 centimeter i stedet for 1 meter. Det medfølger en nærlinse som gjør at nærgrensen reduseres ytterligere ned til 32 centimeter. Største forstørrelse er 1:1.8.

Objektivet har integrert Ai-S/CPU, noe som gjør at kamera klarer å kommunisere elektronisk med objektivet, blant annet å måle eksponering og fokuslengde. Fokus må stilles manuelt, men målingen er hendig når en for eksempel benytter blits.

Objektiver er på produsentens hjemmeside prissatt til 549 euro.

Les også: Forbedret vidvinkel for Leica M
Les også: Mellomringer til Micro FourThirds
Les også: Tredjepartsadapter til mFT
Les også: Carl Zeiss slipper proffobjektiver
Les også: Voigtländer til Nikon og Pentax

r til Nikon og Pentax

Les også
Forbedret vidvinkel for Leica M
Les også
Mellomringer til Micro Fourthirds
Les også
Carl Zeiss slipper proffobjektiver for filmproduksjon
Les også
Voigtländerobjektiver til Nikon og Pentax
annonse