Tek.no

Nyhet

Fingrene avslører mobilpassordet ditt

29 Jan 2011 08:44Først publisert 16 Aug 2010 14:22
annonse

Mange låser telefonen sin med en nummerkode du må taste hver gang du skal bruke den. Dette holder nysgjerrige unna innholdet på telefonen din, og er en bra forsikring om du skulle være så uheldig å få den mistet eller stjålet.

Nå har imidlertid forskere ved University of Pennsylvania utviklet en metode som gjør det lett å avsløre koden din om du bruker en berøringsfølsom skjerm. De fotograferer skjermen fra en rekke vinkler og lyssettinger. Siden analyseres fingermerker og slitasje for å avdekke faste bevegelsesmønstre.

Android ekstra utsatt
Teknikken kan brukes på alle Android-telefoner der man skriver nummerkoden i et mønster med å dra fingeren over skjermen.

Når forskerne testet metoden på HTC Nexus One og HTC G1, klarte de å hente ut hele nummerkoden i rundt 7 av 10 tilfeller. Det hjalp ikke at telefonen hadde ligget i lommen eller vært brukt til andre ting i mellomtiden.

annonse

Man advarer nå mot at hackere og kriminelle kan bruke disse metodene for å komme seg inn på stjålne mobiltelefoner.

– Praksisen med å taste inn sensitiv informasjon på berøringsfølsomme skjermer trenger å analyseres mer grundig i lys av disse funnene, avslutter rapporten.

For å øke sikkerheten anbefaler forskerne at telefonen oppdateres til Android 2.2, der man kan taste inn passordet som en PIN-kode i stedet for et mønster.

Du kan lese hele rapporten på Usenix.org.

Slik oppdaterer du til Android 2.2

OBS: Oppgraderingen kan foreløpig kun gjøres på to telefoner – HTC Desire og HTC Nexus One. Har du en eldre telefon er alternativet å tørke grundig av skjermen hver gang du har tastet koden.

Les også
De farlige duppedittene
Les også
Fullt av godbiter i Android 2.2
Les også
Virus på smarttelefonen
Les også
Fire sikkerhetstips til mobilen din
annonse

Les også