Charter-Svein rocket løs med Lips
Microsoft viste i dag frem sine nyeste spillsatsninger for Xbox 360, og Charter-Svein lot ikke sjansen gå fra seg til å rokke løs. Heldigvis hadde Microsoft også litt interessant på programmet.
Hvor er Kongen av Mallorca?
Microsoft viste i dag frem sine spill Banjo Kazooie, filmspørrespillet Scene It og spillet You're in the Movies. Ikke minst hadde de også tatt med seg spillet Lips, et nylansert sosialt musikkspill i samme sjangeren som Singstar, Dance Dance Revolution og Guitar Hero serien. For å promotere sitt spill lot Microsoft Charter-Svein rocke løs til Ring of Fire av Johnny Cane. Også tidligere Idol-vinner Alexander With og MTV-programleder Tooji fikk ristet på rockefoten.
Microsoft påstår de har norsk innhold i spillet. Men en AHA sang er vel ikke allverdens. Her hadde det kanskje gjort seg med Charter-Sveins egen Kongen av Mallorca? For noen kan kanskje det bli litt mye av det gode, men Lips har støtte for at du kan legge dine egne favoritter inn i systemet.
Den asosiale spilleren dør ut
Men Microsoft hadde mer enn Charter-Svein i kofferten. Med seg hadde de også spillforskeren Jørgen Kirksæter som holder på med en doktorgrad i spillvitenskap. Han kan slå fast at de gamle mytene om spill er på full fart ut.
- Den gamle oppfatningen om den ensomme spilleren med colaflaska er forbi. Disse finnes fortsatt, men spill er i dag noe som appellerer til en langt bredere masse, forklarte han.
Ifølge Kirksæter er den gjennomsnittlige spiller i dag 35 år gammel, og hele 40 prosent av den spillende befolkning består av kvinner. Til forskjell fra de hardcore gamerne som stod sterkt på 80- og 90-tallet står det sosiale aspektet ved spilling i dag sterkt.
- Spill har i dag blitt et felles kulturobjekt og det sosiale aspektet står sterkt. Hele 60 prosent av de som spiller gjør det fysisk i samme rom som andre. Det å ta frem for eksempel et sosialt musikkspill og spille med vennegjenger eller familie er i dag vanlig, forklarer Kirksæter.
Spill like samlende som Barne-TV
Ovenfor Teknofil utdyper han dette, og legger vekt på at spilling sammen med familien i dag er blitt en samlende aktivitet.
- For ti år siden var det mer slik at barna spilte sammen med barna. I dag deltar hele familien. På samme måte som vi setter av tid for å se Barne-TV med barna, setter vi i dag av tid til å spille sammen. I spillingen deltar foreldre og barna på lik linje, sier han til Teknofil.
Selv de over 50 er i dag med på spillingen, og alle tegn tyder på at de ikke krever andre spill enn ungdommen.
- Innholdet i spillene må kanskje tilpasses den kulturelle målgruppen. Men et sangspill eller et spørrespill kan lett tilpasses flere aldersgrupper, påpeker Kirksæter.
Satser på bredere målgruppe
I tillegg til Lips viste også Microsoft frem de sosiale spillene Scene It? og You're in the Movies. Scene it? er et spørrespill hvor du skal klare å finne ut hvilken film diverse scener er hentet fra. Spillet kan spilles av opp til fire spillere. You're in the Movies er et spill med medfølgende kamera. Gjennom å utføre diverse småspill skal du lage dine egne filmer hvor du spiller hovedrollen. Filmene kan du så dele med andre via nett.
Microsoft håper de med slike sosiale spill kan nå en bredere masse enn den tradisjonelle gameren.
- Vi vil fortsatt produsere innhold for hardcore gamere, disse er en svært viktig gruppe for oss. Men vi ønsker samtidig å nå en bredere målgruppe med slike sosiale spill, forklarte produktansvarlig for spill hos Microsoft Norge, Tony Renstrøm.
Ifølge han har Microsoft den siste tiden tjent stort på dette, og solgt dobbelt så mange Xbox 360 i Europa som konkurrenten Sony sin Playstation 3.
Teknofil holder på å teste det nye musikkspillet Lips og vil komme med grundig test av dette.